Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Partners

Partners

Cement speelt al sinds 1949 een onmisbare rol in kennisdeling op het gebied van betonconstructies. Dit doen we met behulp van onze partners, die net als wij het belang van kennis inzien. Omdat wij die partners zo belangrijk vinden, krijgen zij een aantal aantrekkelijke voordelen. Heb je ook interesse om partner te worden, neem dan contact op met Marjolein Heijmans (06-57676351). 

ABT
ABT

Iedere opdrachtgever, iedere architect wil ‘iets’ – streeft, verlangt en vraagt. Wat hun wens ook is, wij zorgen voor de technische uitwerking. Met daadkracht vol passie, al meer dan 60 jaar. Geïntegreerde oplossingen, maakbaar en vooral haalbaar – hoe groot, klein, ingewikkeld of gewoon de vraag ook is. Grensverleggend waar nodig, maar altijd solide. Wat onmogelijk lijkt, toch mogelijk maken. ABT bouwt aan ambities.

lees meer
 
Alferink-van Schieveen ingenieursbureau
Alferink-van Schieveen ingenieursbureau

Alferink van Schieveen is een ingenieursbureau met jarenlange ervaring op het gebied van constructies en bouwfysica. Voor ons betekent een nieuwe opdracht maatwerk. En dat een perfect eindresultaat alleen werkelijkheid wordt door een intensieve samenwerking.

lees meer
 
Apokrifi Engineering
Apokrifi Engineering

“Coming together is a beginning, staying together is progress and working together is a success.“

lees meer
 
Arcadis
Arcadis

Arcadis is het toonaangevende wereldwijde bureau voor design en consultancy voor natuurlijke en gebouwde activa. Door onze inzichten uit de diepe marktsector en collectieve ontwerp-, consultancy-, engineering-, project- en managementdiensten toe te passen, werken we samen met onze klanten om uitzonderlijke en duurzame resultaten te leveren gedurende de hele levenscyclus van hun natuurlijke en gebouwde activa. 

lees meer
 
Arup
Arup

Arup is een onafhankelijke organisatie van ontwerpers, planners, ingenieurs, consultants en technisch specialisten, die wereldwijd aan elk aspect van de gebouwde omgeving werken. Arup helpt opdrachtgevers bij het oplossen van hun meest complexe uitdagingen en zet nieuwe ideeën om in realiteit. Het bedrijf streeft altijd naar de beste oplossingen en heeft niet voor niets het mission statement ‘Shaping a better world’. Arup heeft meer dan 13.000 mensen in dienst, in meer dan 35 landen.

lees meer

dinsdag 6 juli 2021 Parametrisch ontwerpen – de weg naar succes

dinsdag 20 april 2021 Meer met minder

donderdag 30 januari 2020 Zonder wrijving geen glans

bekijk alle items

 
BAM
BAM

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. De bedrijfsfilosofie van BAM is opdrachtgevers echte waarde te bieden en een hechte en langdurige relatie met hen op te bouwen om zo tot optimale oplossingen op het gebied van onderhoud, vernieuwing en uitbreiding van de gebouwde omgeving te komen.

 

lees meer
 
Bekaert
Bekaert

Bekaert, met hoofdkantoor in België, is een wereldmarkt- en technologisch leider in staaldraadtransformatie en deklaagtechnologieën. Consistent met onze better together-aspiratie, streven we ernaar om de voorkeursleverancier te zijn door onze klanten wereldwijd in allerhande sectoren superieure kwaliteit te bieden. Zo bieden wij al sinds 1970 aan architecten, ontwerpers en aannemers kwalitatieve en duurzame wapeningssystemen voor metselwerk, pleisterwerk, asfalt en beton. Dramix® staalvezelwapening voor beton, bijvoorbeeld, is een perfecte weerspiegeling van de Bekaert kernwaarden: hoogkwalitatief,  duurzaam en innovatief.

lees meer
 
Betonvereniging
Betonvereniging

De Betonvereniging is hét kennisnetwerk voor de (beton)bouw. Sinds de oprichting in 1927 is de Betonvereniging de bindende factor tussen overheden,bouwers, adviseurs en kennisinstituten. Een springlevend netwerk van professionals op alle mogelijke niveaus, met als doel kennis over te dragen. Daarvoor organiseren wij niet alleen bijeenkomsten, maar verzorgen wij vooral technische praktijkopleidingen. 

lees meer
 
Betonhuis
Betonhuis

Het Betonhuis is de aanjager van een beter verbonden Nederlandse betonsector. Het is onze missie om het bouwkundige, financiële en maatschappelijke potentieel van beton als bouwmateriaal optimaal te benutten. Dat doen we in de eerste plaats door het faciliteren van stevige en effectieve verbindingen. Tussen onze leden onderling, tussen lidbedrijven en hun opdrachtgevers, tussen vandaag en de toekomst. Maar ook: door aan te sturen op professionalisering, kennisdeling en gezonde bedrijfsvoering. Op die manier geven we samen vorm aan de stevige mogelijkheden die beton als product te bieden heeft. De missie van Betonhuis is geslaagd als de duurzame, verbindende en toekomstgerichte waarde van beton als bouwmateriaal door alle betrokken partijen in Nederland wordt onderkend, benut en omarmd.

lees meer
 
Bilfinger Tebodin
Bilfinger Tebodin

Bilfinger Tebodin, opgericht in 1945 in Den Haag, is een multidisciplinaire consultancy- en engineeringorganisatie met 1,600 medewerkers en 24 kantoren in 10 Europese landen. Wij leveren advies- en engineering services in een breed scala van industriële markten waaronder: chemie, energie, olie en gas, farmaceutische industrie, voedingsmiddelenindustrie en pijpleidingen. Bilfinger Tebodin is onderdeel van wereldwijd opererende ‘Industrial services provider’ Bilfinger SE.

lees meer
 
Buildsoft
Buildsoft

BuildSoft maakt gebruiksvriendelijke en snelle software voor berekening van constructies in gewapend beton, staal en hout. De programma’s zijn bedoeld voor constructief ingenieurs, architecten, aannemers en bouwbedrijven.

lees meer
 
COBc
COBc

Het Centraal Overleg Bouwconstructies is een gezaghebbende organisatie op het specifieke domein van de constructieve veiligheid. Het COBc heeft als doelstelling het bespreken van de constructieve aspecten van bouw- en funderingsconstructies en plaatst deze op de landelijke agenda's van bouwpartners. 

lees meer
 
Construsoft
Construsoft

Sinds 1995 is Construsoft een toonaangevende leverancier en ontwikkelaar van BIM (Building Information Model) software en aanverwante diensten. In meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika zijn we de lokale partner van Tekla Structures, en snel groeiende met andere Trimble BIM-software. Ons portfolio bestaat uit verschillende producten en toepassingen om een nauwkeurige, gedetailleerde en data-rijke 3D-omgeving voor de bouw- en constructie-industrie te bieden. 

lees meer
 
CROW
CROW

CROW is een kennispartner voor (decentrale) overheden, aannemers en adviesbureaus.

lees meer
 
Cugla
Cugla

Beter Beton Creëren. Korter kunnen we onze missie niet omschrijven. Kwaliteit en Klantgerichtheid zijn daarbij onze kernwaarden. Onze ervaren betontechnologen en het Cugla R&D Center, met een van de meest geavanceerde betonlaboratoria van Europa staan daar borg voor. Daarom is Cugla marktleider op het gebied van hulpstoffen voor beton en hoogwaardige cementgebonden mortels.

lees meer
 
Gemeente Den Haag
Gemeente Den Haag

Den Haag is een prachtige stad met weinig ruimte. Aan één kant ligt de zee en verder worden we omringd door buurgemeenten. Onder die voorwaarden hebben we als Ingenieursbureau Den Haag de soms ingewikkelde opdracht om ervoor te zorgen dat de inwoners, ondernemers en bezoekers van de stad nu en in de toekomst kunnen wonen, werken, bewegen en recreëren op het hoge niveau dat zij gewend zijn.

lees meer
 
Dijkhuis Ingenieurs
Dijkhuis Ingenieurs

Dijkhuis ingenieurs adviseert sinds 1950 op het gebied van alle voorkomende gebouwconstructies. Per 1 januari 2021 bestaat de directie uit ing. Ronald Kuik en ir. Theo van Wageningen.

lees meer
 
Dura Vermeer
Dura Vermeer

Bouwer Dura Vermeer is al 160 jaar een onafhankelijk, financieel solide familiebedrijf. Een absolute specialist als het gaat om het ontwerpen, realiseren en onderhouden van infrastructuur in de meest complexe omgevingen in Nederland. Wij begrijpen de omgeving als geen ander en bouwen samen aan optimale en duurzame oplossingen met opdrachtgever, omgeving en eindgebruikers. Het is de wisselwerking tussen ons inzicht in de behoeften en wensen van de lokale omgeving en onze ervaring met grote projecten wat ons succesvol maakt.

lees meer
 
Goudstikker - de Vries
Goudstikker - de Vries

Ingenieursbureau Goudstikker - de Vries B.V. is een inventief en gedegen ingenieursbureau voor bouwtechniek. Onze kernactiviteit is het ontwerpen en uitwerken van hoofddraagconstructies voor gebouwen. Naast het constructief ontwerp gaan wij ook in op vragen met betrekking tot prefab betonconstructies, schadeonderzoek, renovaties, bouwtoezicht en bouwfysica.

lees meer

maandag 26 november 2018 Tweede draagweg volgens de norm

dinsdag 12 september 2017 Certificatieschema coördinerend constructeur

woensdag 15 februari 2017 Wonen op de Zuidas

bekijk alle items

 
Geelhoed Engineering
Geelhoed Engineering

Geelhoed Engineering b.v. adviseert op het gebied van draagconstructies. We zoeken daarbij naar innovatieve oplossingen voor constructies in de bouw, civiel en industrie in binnen- en buitenland. Onze werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het berekenen en tekenen van draagconstructies in beton, hout en staal. Belangrijker zijn echter voorafgaande adviezen ten aanzien van ontwerpkeuzes. De adviseurs, ingenieurs en technici van Geelhoed Engineering hebben alle kennis en ervaring in huis om projecten binnen gestelde randvoorwaarden te realiseren. 

lees meer
 
Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V.
Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V.

Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V. levert al sinds 1960 advies op het gebied van draagconstructies voor gebouwen en civiele werken. De werkzaamheden hebben betrekking op zowel het ontwerpen, ontwikkelen en toetsen van nieuwe constructies, het beoordelen van bestaande constructies en het analyseren van schadegevallen aan constructies. Bureau Hageman heeft op bouwkundig en civieltechnisch gebied een brede ervaring met het uitvoeren van onderling zeer verschillende opdrachten voor een brede groep van opdrachtgevers.

lees meer
 
Hakron
Hakron

Hakron Nederland B.V. is sinds 1968 toeleverancier van producten voor betonconstructies, bekistingen en woningbouw. Ons bedrijf bestaat uit circa 50 enthousiaste en goed opgeleide medewerkers, werkend in een dynamisch en goed geoutilleerd bedrijf. De afdeling Engineering  is uw constructieve kennispartner voor productoplossingen, onderbouwt met praktijkkennis en deelberekeningen.

lees meer
 
Van Hattum en Blankevoort
Van Hattum en Blankevoort

Van Hattum en Blankevoort is onderdeel van VolkerWessels. Met onze collega’s van de andere infrabedrijven van dit internationale bouwconcern werken we integraal aan multidisciplinaire projecten.

lees meer
 
HRC Europe
HRC Europe

The ultimate performance of HRC products should be a standard requirement in your design. HRC products give you advantages in structural performance, installation savings and benefits in construction progress and economy.

lees meer
 
IMd Raadgevende Ingenieurs
IMd Raadgevende Ingenieurs

IMd Raadgevende Ingenieurs (1960) is een onafhankelijk ingenieursbureau in hart en nieren. 50 constructief ontwerpers, constructeurs en tekenaars stellen hun vakkennis in dienst van ontwikkelaars, bouwers en architecten - voor slimme, efficiënte maar vooral economische constructies die gebouwen haalbaar maken.

lees meer
 
JVZ Ingenieurs
JVZ Ingenieurs

JVZ Ingenieurs is al meer dan 30 jaar actief als ingenieursbureau. JVZ heeft als kernactiviteit het ontwerpen en de engineering van draagconstructies voor gebouwen.

lees meer
 
Kennis Portaal Constructieve Veiligheid
Kennis Portaal Constructieve Veiligheid

Bij de borging van constructieve veiligheid in bouwprojecten spelen diverse ketenpartners een rol. Het Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) beschrijft borgingsacties voor al die partners. Het KPCV is de digitale opvolger van het Compendium Aanpak Constructieve Veiligheid, waarvan de laatste editie verscheen in 2011. 

lees meer
 
Van de Laar adviseur in bouwconstructies
Van de Laar adviseur in bouwconstructies

Rots in de branding in het bouwproces, meedenkende betrouwbare partner met duurzame creatieve innovatieve oplossingen.

lees meer

woensdag 18 november 2020 Uitkraging op uitkraging

woensdag 6 juli 2016 Samenspel elementaire vormen

dinsdag 4 november 2014 Gebouw van het jaar geconstrueerd

bekijk alle items

 
Adviesbureau Markslag Beljaars
Adviesbureau Markslag Beljaars

Adviesbureau Markslag Beljaars is een professioneel en ervaren bouwkundig adviesbureau gevestigd te Tilburg en begeleidt en adviseert ruim 35 jaar bouwprojecten door heel Europa en ver daar buiten. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en doorrekenen van constructies in allerlei soorten materialen voor de meest uiteenlopende projecten.

lees meer
 
Mobilis TBI
Mobilis TBI

Wij zijn verbinders. Vernieuwende denkers die voor kwaliteit staan. Altijd en overal. Tijdens de projecten die we ontwerpen, voorbereiden, realiseren en onderhouden.? ?

lees meer
 
Movares adviseurs & ingenieurs
Movares adviseurs & ingenieurs

Een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. Met 1000 adviseurs en ingenieurs zetten wij onze iedere dag in voor deze missie. Onze grote uitdaging is niet dát we er komen, maar hóe. Wij zien innovaties en nieuwe manieren van samenwerken hiervoor als sleutel. Zo bouwen we samen met onze opdrachtgevers, partners en kennisinstituten aan een toekomstbestendig land.

lees meer
 
Nebest
Nebest

Nebest is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, onderzoek, technisch advies en projectmanagement met een sterke focus op assetmana­gement. Met meer dan 230 medewerkers bieden wij gespecialiseerde technische expertise die bijdraagt aan een efficiënte en constructief veilige gebouwde omgeving. Onze specifieke kennis over materialen en constructies wordt gesterkt door specialistisch materiaalkundig onderzoek in ons eigen laboratorium. De organisatie is actief binnen civieltechnische, bouwkundige en industriële projecten.

lees meer
 
Nobleo Bouw & Infra
Nobleo Bouw & Infra

Nobleo Bouw & Infra is een gespecialiseerd advies- en ingenieursbureau voor complexe multidisciplinaire projecten in de infrastructuur en bouw. Samenwerken met Nobleo Bouw & Infra betekent werken met frisse, gepassioneerde, hoog opgeleide mensen die naast vakinhoudelijke expertise ook over sterk ontwikkelde softskills beschikken. Onze ingenieurs werken in integrale projectteams waardoor een succesvolle aanpak wordt gerealiseerd.

lees meer
 
Pieters Bouwtechniek
Pieters Bouwtechniek

Pieters Bouwtechniek is een toonaangevend onafhankelijk ingenieursbureau in constructieadvies. Zorgen voor de juiste samenstelling van de draagconstructie van een bouwproduct, dat is sinds 1974 ons vak. Van constructieontwerp en advies tot de oplevering van het gebouw aan toe. Met vestigingen in Haarlem, Utrecht, Delft, Amsterdam en Zwolle. Door liefde voor ons vak gegroeid.

lees meer
 
Van Rossum
Van Rossum

Van Rossum is opgericht in 1953. Het bedrijf heeft een lange traditie op het gebied van constructieve en civieltechnische adviezen voor uiteenlopende projecten. Van Rossum Holding is een onafhankelijk ingenieursbureau, waarvan de directeuren ook de partners zijn.

lees meer
 
Royal HaskoningDHV
Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is al meer dan 135 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Met onze expertise, partnerships en innovaties dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder en veiliger. 

lees meer
 
SCIA
SCIA

SCIA, een merk van de Nemetschek groep, combineert expertise en technologie om een krachtige rekensoftware en support aan te bieden. Deze combinatie verbetert de workflow van onze klanten en verhoogt hun productiviteit, zowel bij alledaagse als unieke constructies.

lees meer
 
Stufib
Stufib

Stufib richt zich op het gebied van constructief beton. Stufib is aangesloten bij de Betonvereniging en stelt zich ten doel de ontwikkeling van constructief beton op theoretisch en praktisch gebied te bevorderen en de kennis daarover te verspreiden.

lees meer
 
SWINN
SWINN

SWINN (1973) is een onafhankelijk ingenieursbureau met ruim 30 medewerkers met een passie voor constructies als fundament voor onze creativiteit en daadkracht. Vanuit onze kernwaarden deskundig, betrokken en inventief zijn we steeds op zoek naar het optimum tussen architectuur, constructieve eisen, maakbaarheid en prijs. Dat doen we voornamelijk binnen het werkveld van draagconstructies voor gebouwen in de utiliteitsbouw en woningbouw.

lees meer
 
Verhoeven en Leenders
Verhoeven en Leenders

Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders bv geeft advies op het gebied van bouwconstructies en Infra. We realiseren praktische en klantgerichte oplossingen in bouw en infrastructuur. Tevens bieden wij onze diensten aan voor schadeonderzoek, rapportage, bouwcontrole en second opinion.

 

lees meer
 
VeriCon
VeriCon

In de huidige complexe bouwwereld, waarin een grote diversiteit van specialisten werken aan een bouwproject, biedt VeriCon de oplossing. We adviseren, ontwerpen, tekenen en berekenen met enthousiasme, economisch en efficiënt uitvoerbare constructieve ontwerpen met oog voor architectuur en gebruiker, en met verantwoord en milieuvriendelijk materiaalgebruik. We integreren daarbij graag onze kennis en expertise van innovatieve oplossingen, zodat helder en eenvoudig informatie gedeeld en werkzaamheden gecombineerd kunnen worden. Het resultaat is dat bouwpartners zorgeloos nog economischer en efficiënter kunnen bouwen.

lees meer
 
VNconstructeurs
VNconstructeurs

VNconstructeurs zet zich in voor het vergroten van de constructieve veiligheid in Nederland, door het bevorderen van de rol en waarde van de constructeur in het bouwproces. Binnen de vereniging leveren de constructeurs een gezamenlijke inspanning om optimale voorwaarden te scheppen voor de uitoefening van hun beroep door ontwikkeling van hun vakmanschap, bevordering van hun rol en waarde in de bouwkolom, versterking van hun ondernemerschap en door de maatschappelijke en economische profilering van de constructeur en het vak constructief ontwerpen. 

lees meer
 
Van Wijnen Engineering
Van Wijnen Engineering

Ons werk gaat over mensen. Wij creëren plekken waar je graag bent en waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Plekken om te leven. Overal. Met het oog op de generaties na ons bouwen we zonder negatieve gevolgen voor het milieu en onze planeet.
Samen bouwen wij aan ruimte voor een beter leven. Dat is onze missie, en die missie heeft vandaag de dag meer inhoud dan ooit.

lees meer
 
Witteveen+Bos
Witteveen+Bos

Onze opdrachtgevers staan voor grote uitdagingen in hun streven naar het bouwen van leefbare en veilige steden, die goed bereikbaar zijn, met voldoende en schoon drinkwater en een duurzame energievoorziening. Steden en dorpen waar het prettig wonen en werken is en waar bedrijven duurzaam produceren. Wij adviseren en helpen hen om de juiste keuzes te maken en de vraagstukken op te lossen.

lees meer
 
WSP
WSP

WSP is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau op gebied van bouw, infra, water en milieu. 

lees meer
 
YouCon
YouCon

YouCon biedt jonge constructeurs een platform om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. De vereniging is er voor alle constructeurs: voor adviseurs, aannemers en toezichthouders en voor constructeurs in de utiliteitsbouw, infra, geotechniek en wetenschap. YouCon ziet het als haar missie een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de constructeur en de constructieve veiligheid.

lees meer

donderdag 14 oktober 2021 Wrapped composite joints

donderdag 7 oktober 2021 Nieuw gezicht voor YouCon

maandag 6 september 2021 Recladding 161 Kent Street

bekijk alle items

 
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren