Kennisplatform over betonconstructies

Kennisdeling via Cement, dankzij onze partners

Cement speelt al sinds 1949 een onmisbare rol in kennisdeling op het gebied van betonconstructies. Dit doen we met behulp van onze partners, die net als wij het belang van kennis inzien. Omdat wij die partners zo belangrijk vinden, krijgen zij een aantal aantrekkelijke voordelen. Heb je ook interesse om partner te worden, neem dan contact op met Marjolein Heijmans (06-57676351). 

ABT

Iedere opdrachtgever, iedere architect wil ‘iets’ – streeft, verlangt en vraagt. Wat hun wens ook is, wij zorgen voor de technische uitwerking. Met daadkracht vol passie, al meer dan 60 jaar. Geïntegreerde oplossingen, maakbaar en vooral haalbaar – hoe groot, klein, ingewikkeld of gewoon de vraag ook is. Grensverleggend waar nodig, maar altijd solide. Wat onmogelijk lijkt, toch mogelijk maken. ABT bouwt aan ambities.

lees meer website
Alferink-van Schieveen ingenieursbureau

Alferink van Schieveen is een ingenieursbureau met jarenlange ervaring op het gebied van constructies en bouwfysica. Voor ons betekent een nieuwe opdracht maatwerk. En dat een perfect eindresultaat alleen werkelijkheid wordt door een intensieve samenwerking.

lees meer website
Arcadis

Arcadis is het toonaangevende wereldwijde bureau voor design en consultancy voor natuurlijke en gebouwde activa. Door onze inzichten uit de diepe marktsector en collectieve ontwerp-, consultancy-, engineering-, project- en managementdiensten toe te passen, werken we samen met onze klanten om uitzonderlijke en duurzame resultaten te leveren gedurende de hele levenscyclus van hun natuurlijke en gebouwde activa. 

lees meer website
BAM

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. De bedrijfsfilosofie van BAM is opdrachtgevers echte waarde te bieden en een hechte en langdurige relatie met hen op te bouwen om zo tot optimale oplossingen op het gebied van onderhoud, vernieuwing en uitbreiding van de gebouwde omgeving te komen.

 

lees meer website
Arup

Arup is een onafhankelijke organisatie van ontwerpers, planners, ingenieurs, consultants en technisch specialisten, die wereldwijd aan elk aspect van de gebouwde omgeving werken. Arup helpt opdrachtgevers bij het oplossen van hun meest complexe uitdagingen en zet nieuwe ideeën om in realiteit. Het bedrijf streeft altijd naar de beste oplossingen en heeft niet voor niets het mission statement ‘Shaping a better world’. Arup heeft meer dan 13.000 mensen in dienst, in meer dan 35 landen.

lees meer website
Bilfinger Tebodin

Bilfinger Tebodin is een multidisciplinaire consultancy- en engineeringorganisatie met 1,600 medewerkers en 17 kantoren in 11 Europese landen, opgericht in 1945 in Den Haag. Wij leveren advies- en engineering services in een breed scala van industriële markten waaronder: chemie, pharma, voeding, energie en olie & gas. Bilfinger Tebodin is onderdeel van wereldwijd opererende ‘Industrial services provider’ Bilfinger SE.

lees meer website
Dura Vermeer

Bouwer Dura Vermeer is al 160 jaar een onafhankelijk, financieel solide familiebedrijf. Een absolute specialist als het gaat om het ontwerpen, realiseren en onderhouden van infrastructuur in de meest complexe omgevingen in Nederland. Wij begrijpen de omgeving als geen ander en bouwen samen aan optimale en duurzame oplossingen met opdrachtgever, omgeving en eindgebruikers. Het is de wisselwerking tussen ons inzicht in de behoeften en wensen van de lokale omgeving en onze ervaring met grote projecten wat ons succesvol maakt.

lees meer website
Bekaert

Bekaert, met hoofdkantoor in België, is een wereldmarkt- en technologisch leider in staaldraadtransformatie en deklaagtechnologieën. Consistent met onze better together-aspiratie, streven we ernaar om de voorkeursleverancier te zijn door onze klanten wereldwijd in allerhande sectoren superieure kwaliteit te bieden. Zo bieden wij al sinds 1970 aan architecten, ontwerpers en aannemers kwalitatieve en duurzame wapeningssystemen voor metselwerk, pleisterwerk, asfalt en beton. Dramix® staalvezelwapening voor beton, bijvoorbeeld, is een perfecte weerspiegeling van de Bekaert kernwaarden: hoogkwalitatief,  duurzaam en innovatief.

lees meer website
Betonhuis

Het Betonhuis is de aanjager van een beter verbonden Nederlandse betonsector. Het is onze missie om het bouwkundige, financiële en maatschappelijke potentieel van beton als bouwmateriaal optimaal te benutten. Dat doen we in de eerste plaats door het faciliteren van stevige en effectieve verbindingen. Tussen onze leden onderling, tussen lidbedrijven en hun opdrachtgevers, tussen vandaag en de toekomst. Maar ook: door aan te sturen op professionalisering, kennisdeling en gezonde bedrijfsvoering. Op die manier geven we samen vorm aan de stevige mogelijkheden die beton als product te bieden heeft. De missie van Betonhuis is geslaagd als de duurzame, verbindende en toekomstgerichte waarde van beton als bouwmateriaal door alle betrokken partijen in Nederland wordt onderkend, benut en omarmd.

lees meer website
Betonvereniging

De Betonvereniging is hét kennisnetwerk voor de (beton)bouw. Sinds de oprichting in 1927 is de Betonvereniging de bindende factor tussen overheden,bouwers, adviseurs en kennisinstituten. Een springlevend netwerk van professionals op alle mogelijke niveaus, met als doel kennis over te dragen. Daarvoor organiseren wij niet alleen bijeenkomsten, maar verzorgen wij vooral technische praktijkopleidingen. 

lees meer website
Buildsoft

BuildSoft maakt gebruiksvriendelijke en snelle software voor berekening van constructies in gewapend beton, staal en hout. De programma’s zijn bedoeld voor constructief ingenieurs, architecten, aannemers en bouwbedrijven.

lees meer website
COBc

Het Centraal Overleg Bouwconstructies is een gezaghebbende organisatie op het specifieke domein van de constructieve veiligheid. Het COBc heeft als doelstelling het bespreken van de constructieve aspecten van bouw- en funderingsconstructies en plaatst deze op de landelijke agenda's van bouwpartners. 

lees meer website
Construsoft

Sinds 1995 is Construsoft een toonaangevende leverancier en ontwikkelaar van BIM (Building Information Model) software en aanverwante diensten. In meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika zijn we de lokale partner van Tekla Structures, en snel groeiende met andere Trimble BIM-software. Ons portfolio bestaat uit verschillende producten en toepassingen om een nauwkeurige, gedetailleerde en data-rijke 3D-omgeving voor de bouw- en constructie-industrie te bieden. 

lees meer website
CROW

CROW is een kennispartner voor (decentrale) overheden, aannemers en adviesbureaus.

lees meer website
Cugla

Beter Beton Creëren. Korter kunnen we onze missie niet omschrijven. Kwaliteit en Klantgerichtheid zijn daarbij onze kernwaarden. Onze ervaren betontechnologen en het Cugla R&D Center, met een van de meest geavanceerde betonlaboratoria van Europa staan daar borg voor. Daarom is Cugla marktleider op het gebied van hulpstoffen voor beton en hoogwaardige cementgebonden mortels.

lees meer website
Gemeente Den Haag

Den Haag is een prachtige stad met weinig ruimte. Aan één kant ligt de zee en verder worden we omringd door buurgemeenten. Onder die voorwaarden hebben we als Ingenieursbureau Den Haag de soms ingewikkelde opdracht om ervoor te zorgen dat de inwoners, ondernemers en bezoekers van de stad nu en in de toekomst kunnen wonen, werken, bewegen en recreëren op het hoge niveau dat zij gewend zijn.

lees meer website
DIANA FEA

DIANA FEA B.V. (voorheen TNO DIANA B.V.) is ontstaan als spin-off van de afdeling “Numerieke Mechanica” van de onderzoeksorganisatie TNO. Onze software producten en diensten bouwen verder op meer dan 30 jaar onderzoek en ervaring en worden continu doorontwikkeld door een team van meer dan 25 experts in Nederland. Ons team bestaat uit hoogopgeleide, ervaren civiele en geotechnische ingenieurs, onderzoekers, softwareontwikkelaars en architecten, die samen werken aan de ontwikkeling van innovatieve software en diensten voor de moderne ingenieurspraktijk.

lees meer website
Dijkhuis Ingenieurs

Dijkhuis ingenieurs adviseert sinds 1950 op het gebied van alle voorkomende gebouwconstructies. Sinds 2018 bestaat de directie uit ing. Ronald Kuik, Wiebe Kuipers en ir. Theo van Wageningen.

lees meer website
FDN Group

FDN (Functional Design Netherlands) is an innovative engineering & construction group located in The Netherlands. FDN was founded in 1996 for the development of innovative Civil Technologies and revolutionising the traditional construction industry

lees meer website
Goudstikker - de Vries

Ingenieursbureau Goudstikker - de Vries B.V. is een inventief en gedegen ingenieursbureau voor bouwtechniek. Onze kernactiviteit is het ontwerpen en uitwerken van hoofddraagconstructies voor gebouwen. Naast het constructief ontwerp gaan wij ook in op vragen met betrekking tot prefab betonconstructies, schadeonderzoek, renovaties, bouwtoezicht en bouwfysica.

lees meer website
Geelhoed Engineering

Geelhoed Engineering b.v. adviseert op het gebied van draagconstructies. We zoeken daarbij naar innovatieve oplossingen voor constructies in de bouw, civiel en industrie in binnen- en buitenland. Onze werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het berekenen en tekenen van draagconstructies in beton, hout en staal. Belangrijker zijn echter voorafgaande adviezen ten aanzien van ontwerpkeuzes. De adviseurs, ingenieurs en technici van Geelhoed Engineering hebben alle kennis en ervaring in huis om projecten binnen gestelde randvoorwaarden te realiseren. 

lees meer website
Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V.

Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V. levert al sinds 1960 advies op het gebied van draagconstructies voor gebouwen en civiele werken. De werkzaamheden hebben betrekking op zowel het ontwerpen, ontwikkelen en toetsen van nieuwe constructies, het beoordelen van bestaande constructies en het analyseren van schadegevallen aan constructies. Bureau Hageman heeft op bouwkundig en civieltechnisch gebied een brede ervaring met het uitvoeren van onderling zeer verschillende opdrachten voor een brede groep van opdrachtgevers.

lees meer website
Hakron

Hakron Nunspeet B.V. is sinds 1968 toeleverancier van producten voor betonconstructies, bekistingen en woningbouw. Ons bedrijf bestaat uit circa 50 enthousiaste en goed opgeleide medewerkers, werkend in een dynamisch en goed geoutilleerd bedrijf. De afdeling Engineering  is uw constructieve kennispartner voor productoplossingen, onderbouwt met praktijkkennis en deelberekeningen.

lees meer website
HRC Europe

The ultimate performance of HRC products should be a standard requirement in your design. HRC products give you advantages in structural performance, installation savings and benefits in construction progress and economy.

lees meer website
IMd Raadgevende Ingenieurs

IMd Raadgevende Ingenieurs (1960) is een onafhankelijk ingenieursbureau in hart en nieren. 50 constructief ontwerpers, constructeurs en tekenaars stellen hun vakkennis in dienst van ontwikkelaars, bouwers en architecten - voor slimme, efficiënte maar vooral economische constructies die gebouwen haalbaar maken.

lees meer website
JVZ Ingenieurs

JVZ Ingenieurs is al meer dan 30 jaar actief als ingenieursbureau. JVZ heeft als kernactiviteit het ontwerpen en de engineering van draagconstructies voor gebouwen.

lees meer website
Krekon

Krekon is een bouwkundig constructief ingenieursbureau en opereert, onder andere, in bouwteamverbanden. Deze bouwteamverbanden zijn discontinue van aard. 

lees meer website
Van de Laar adviseur in bouwconstructies

Rots in de branding in het bouwproces, meedenkende betrouwbare partner met duurzame creatieve innovatieve oplossingen.

lees meer website
Lievense | WSP

Wij zijn Lievense. Een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau op gebied van bouw, infra, water en milieu.

lees meer website
Adviesbureau Markslag Beljaars

Adviesbureau Markslag Beljaars is een professioneel en ervaren bouwkundig adviesbureau gevestigd te Tilburg en begeleidt en adviseert ruim 35 jaar bouwprojecten door heel Europa en ver daar buiten. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en doorrekenen van constructies in allerlei soorten materialen voor de meest uiteenlopende projecten.

lees meer website
Nebest

Nebest is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, onderzoek, technisch advies en projectmanagement met een sterke focus op assetmana­gement. Met meer dan 230 medewerkers bieden wij gespecialiseerde technische expertise die bijdraagt aan een efficiënte en constructief veilige gebouwde omgeving. Onze specifieke kennis over materialen en constructies wordt gesterkt door specialistisch materiaalkundig onderzoek in ons eigen laboratorium. De organisatie is actief binnen civieltechnische, bouwkundige en industriële projecten.

lees meer website
Nobleo Bouw & Infra

Nobleo Bouw & Infra is een gespecialiseerd advies- en ingenieursbureau voor complexe multidisciplinaire projecten in de infrastructuur en bouw. Samenwerken met Nobleo Bouw & Infra betekent werken met frisse, gepassioneerde, hoog opgeleide mensen die naast vakinhoudelijke expertise ook over sterk ontwikkelde softskills beschikken. Onze ingenieurs werken in integrale projectteams waardoor een succesvolle aanpak wordt gerealiseerd.

lees meer website
Pieters Bouwtechniek

Pieters Bouwtechniek is een toonaangevend onafhankelijk ingenieursbureau in constructieadvies. Zorgen voor de juiste samenstelling van de draagconstructie van een bouwproduct, dat is sinds 1974 ons vak. Van constructieontwerp en advies tot de oplevering van het gebouw aan toe. Met vestigingen in Haarlem, Utrecht, Delft, Amsterdam en Zwolle. Door liefde voor ons vak gegroeid.

lees meer website
Van Rossum

Van Rossum is opgericht in 1953. Het bedrijf heeft een lange traditie op het gebied van constructieve en civieltechnische adviezen voor uiteenlopende projecten. Van Rossum Holding is een onafhankelijk ingenieursbureau, waarvan de directeuren ook de partners zijn.

lees meer website
Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is al meer dan 135 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Met onze expertise, partnerships en innovaties dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder en veiliger. 

lees meer website
SCIA

Sinds 1974 ontwikkelt, verdeelt en ondersteunt SCIA softwareproducten voor het ontwerp en analyse van constructies in de bouwsector. SCIA maakt deel uit van de internationaal opererende Nemetschek Group en heeft haar hoofdkantoor in België.

lees meer website
Spanbeton

Spanbeton biedt een oplossing voor elk civiel prefab vraagstuk. Met 70 jaar ervaring in de prefab sector in Nederland is Spanbeton dé kennispartner bij elk project. 

lees meer website
S&P Reinforcement

S&P Clever Reinforcement Company is de wereldwijd toonaangevende fabrikant van materialen voor de versterking en herstel van beton- en asfalt constructies. Onze geprefabriceerde FRP (carbon) koolstoflamellen en/of carbon Sheets bieden systeemoplossingen voor de externe-versterking van de constructieve (bouw)elementen van beton, hout en staal.  Onze geprefabriceerde glasvezel of carbonvezel grids bieden een oplossing in bitumineuze verhardingen.

lees meer website
Stufib

Stufib richt zich op het gebied van constructief beton. Stufib is aangesloten bij de Betonvereniging en stelt zich ten doel de ontwikkeling van constructief beton op theoretisch en praktisch gebied te bevorderen en de kennis daarover te verspreiden.

lees meer website
SWINN

SWINN (1973) is een onafhankelijk ingenieursbureau met ruim 30 medewerkers met een passie voor constructies als fundament voor onze creativiteit en daadkracht. Vanuit onze kernwaarden deskundig, betrokken en inventief zijn we steeds op zoek naar het optimum tussen architectuur, constructieve eisen, maakbaarheid en prijs. Dat doen we voornamelijk binnen het werkveld van draagconstructies voor gebouwen in de utiliteitsbouw en woningbouw.

lees meer website
Verhoeven en Leenders

Ingenieursbureau Verhoeven en Leenders bv geeft advies op het gebied van bouwconstructies en Infra. We realiseren praktische en klantgerichte oplossingen in bouw en infrastructuur. Tevens bieden wij onze diensten aan voor schadeonderzoek, rapportage, bouwcontrole en second opinion.

 

lees meer website
VeriCon

In de huidige complexe bouwwereld, waarin een grote diversiteit van specialisten werken aan een bouwproject, biedt VeriCon de oplossing. We adviseren, ontwerpen, tekenen en berekenen met enthousiasme, economisch en efficiënt uitvoerbare constructieve ontwerpen met oog voor architectuur en gebruiker, en met verantwoord en milieuvriendelijk materiaalgebruik. We integreren daarbij graag onze kennis en expertise van innovatieve oplossingen, zodat helder en eenvoudig informatie gedeeld en werkzaamheden gecombineerd kunnen worden. Het resultaat is dat bouwpartners zorgeloos nog economischer en efficiënter kunnen bouwen.

lees meer website
VNconstructeurs

VNconstructeurs zet zich in voor het vergroten van de constructieve veiligheid in Nederland, door het bevorderen van de rol en waarde van de constructeur in het bouwproces. Binnen de vereniging leveren de constructeurs een gezamenlijke inspanning om optimale voorwaarden te scheppen voor de uitoefening van hun beroep door ontwikkeling van hun vakmanschap, bevordering van hun rol en waarde in de bouwkolom, versterking van hun ondernemerschap en door de maatschappelijke en economische profilering van de constructeur en het vak constructief ontwerpen. 

lees meer website
VolkerInfra

In VolkerInfra komt alle expertise bij elkaar op het gebied van projectmanagement, ontwerpmanagement en assetmanagement voor multidisciplinaire infraprojecten. Vanuit VolkerInfra voorzien we de multidisciplinaire tenders, projecten en onderhoudscontracten van expertise. Zowel on- als offshore, nationaal of internationaal, bescheiden of complex. VolkerInfra is een BV binnen VolkerWessels’ cluster Infra­structuur Nederland.

lees meer website
Wijcon

Wijcon B.V. is een multidisciplinair ingenieursbureau, dat hoofdconstructie en detailengineering onder één dak aanbiedt. Het bureau is al meer dan 40 jaar actief in de gehele breedte van constructieve engineering. Wijcon werkt nauw samen met diverse opdrachtgevers en vormt onderdeel van de Van Wijnen Groep N.V.

lees meer website
Witteveen+Bos

Onze opdrachtgevers staan voor grote uitdagingen in hun streven naar het bouwen van leefbare en veilige steden, die goed bereikbaar zijn, met voldoende en schoon drinkwater en een duurzame energievoorziening. Steden en dorpen waar het prettig wonen en werken is en waar bedrijven duurzaam produceren. Wij adviseren en helpen hen om de juiste keuzes te maken en de vraagstukken op te lossen.

lees meer website
YouCon

YouCon biedt jonge constructeurs een platform om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. De vereniging is er voor alle constructeurs: voor adviseurs, aannemers en toezichthouders en voor constructeurs in de utiliteitsbouw, infra, geotechniek en wetenschap. YouCon ziet het als haar missie een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de constructeur en de constructieve veiligheid.

lees meer website

Copyright 2020 Aeneas Media

Inschrijving geopend!

Je kunt je nu aanmelden voor de online Softwaredag op 28 oktober

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren