Kennisplatform over betonconstructies

thema's

Hoogbouw

Hoogbouw

Er zijn in Nederland momenteel veel hoogbouwprojecten in voorbereiding of uitvoering. Welke constructieve uitdagingen kent hoogbouw? De informatie rondom het onderwerp is erg omvangrijk. Met welke ontwerpaspecten heb je te maken en welke bouwmethoden zijn er? Hoe zit het met dynamica, windbelasting ...

lees meer

Breedplaatvloeren

Breedplaatvloeren

Als gevolg van de instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport moeten veel gebouwen met breedplaatvloeren worden onderzocht en zo mogelijk versterkt. Steeds meer kennis komt beschikbaar.

lees meer

Circulariteit

Circulariteit

In het streven naar een beter klimaat is circulariteit een belangrijk thema. Dat geldt zeker voor de bouw en dus ook voor beton. Wat houdt het in en wat betekent het voor de constructeur? Cement geeft antwoorden.

lees meer

Parametrisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is het proces waarbij variaties van een gekozen ontwerp(richting) kunnen worden gegenereerd op basis van van tevoren gekozen parameters. Voor constructeurs gaat dit een steeds grotere rol spelen.

lees meer

Sluizen

Sluizen

Er gebeurt momenteel veel op het gebied van sluizenbouw. Een overzicht van recente ontwikkelingen en de techniek die is toegepast bij enkele zeer aansprekende projecten, zowel in binnen- als buitenland.

lees meer

Tunnels

Tunnels

Er worden momenteel veel belangrijke tunnels gerealiseerd, zowel in Nederland als in het buitenland. Wij geven u een state-of-the-art van de ontwikkelingen op het gebied van tunnelbouw en nemen u mee in het ontwerp en de uitvoering van een aantal bijzondere tunnelprojecten.

lees meer

Constructieve veiligheid

Constructieve veiligheid

Veilig gebruik van bouwwerken en infrastructuur moet vanzelfsprekend zijn. Incidenten waarbij die veiligheid in het geding is, zoals de instorting van het dak van het stadion in Enschede komen helaas toch nog voor. Verbetering van constructieve veiligheid is daarom een belangrijk aandachtspunt.

lees meer

Aardbevingen

Aardbevingen

De recente aardschokken in Groningen houden de gemoederen behoorlijk bezig. Aardbevingen vormen een nieuwe uitdaging voor de bouw in Nederland, zeker voor de constructeur. Hij heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de constructieve veiligheid, zowel van nieuwe als bestaande bouwwerken.

lees meer

Bouwregelgeving

Bouwregelgeving

Bouwwerken mogen geen gevaar opleveren voor de veiligheid en gezondheid van gebruikers. Er gelden daarom bouwregels. De Nederlandse bouw kent een woud aan wetten, normen, richtlijnen en aanbevelingen. Wat is de precieze betekenis van deze regelgeving en wat zijn de onderlinge verhoudingen?

lees meer

Betonreparatie

Betonreparatie

Betonconstructies gaan heel lang mee, meestal langer dan waarvoor ze zijn ontworpen. Toch kan ook een goed ontworpen en uitgevoerde constructie na verloop van tijd gebreken gaan vertonen, bijvoorbeeld als gevolg van het klimaat, toegenomen belastingen of verhinderde vervorming. Onderhoud en reparati...

lees meer

fib Symposium 2017

fib Symposium 2017

Van 12 t/m 14 juni vindt in Maastricht het internationale fib Symposium 2017 plaats, met als thema 'High tech concrete: Where technology and engineering meet!' Cement 2017/3, voor de gelegenheid een Engelstalige editie, bevat van alle lezingen uit het programma 'Project Presentations' een artikel.

lees meer

Woningbouw

Woningbouw

De woningbouw is een sector die altijd in beweging is. Conjuncturele schommelingen spelen een rol, maar ook architectonische visies en nieuwe bouwtechnieken. Cement neemt u mee in de technische en constructieve ontwikkelingen in de woningbouw en leidt u rond bij een aantal bijzondere bouwprojecten...

lees meer

Ultra-hogesterktebeton

Ultra-hogesterktebeton

Ultra-hogesterktebeton (UHSB) is één van de modernste betonsoorten die de laatste jaren zijn ontwikkeld. Kenmerkend is de hoge druksterkte. Bovendien is UHSB zo dicht, dat het vrijwel ondoordringbaar is. Het is een materiaal met een groot potentieel voor het bouwen van innovatieve constructies.

lees meer

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren