Kennisplatform over betonconstructies

thema's

Woningbouw

Woningbouw

De woningbouw is een sector die altijd in beweging is. Conjuncturele schommelingen spelen een rol, maar ook architectonische visies en nieuwe bouwtechnieken. Cement neemt u mee in de technische en constructieve ontwikkelingen in de woningbouw en leidt u rond bij een aantal bijzondere bouwprojecten...

lees meer

Betonreparatie

Betonreparatie

Betonconstructies gaan heel lang mee, meestal langer dan waarvoor ze zijn ontworpen. Toch kan ook een goed ontworpen en uitgevoerde constructie na verloop van tijd gebreken gaan vertonen, bijvoorbeeld als gevolg van het klimaat, toegenomen belastingen of verhinderde vervorming. Onderhoud en reparati...

lees meer

Superhoogbouw

Superhoogbouw

Gedreven door status en prestige worden wereldwijd hele bijzondere hoogbouwprojecten gerealiseerd, zoals de Jeddah Tower in Saoedi-Arabië van 1000 m hoog. Vroeger werd bij superhoogbouw alleen aan staal gedacht, maar dat is door ontwikkeling op materiaalgebied en bouwmethoden sterk veranderd.

lees meer

Bouwregelgeving

Bouwregelgeving

Bouwwerken mogen geen gevaar opleveren voor de veiligheid en gezondheid van gebruikers. Er gelden daarom bouwregels. De Nederlandse bouw kent een woud aan wetten, normen, richtlijnen en aanbevelingen. Wat is de precieze betekenis van deze regelgeving en wat zijn de onderlinge verhoudingen?

lees meer

Constructieve veiligheid

Constructieve veiligheid

Veilig gebruik van bouwwerken en infrastructuur moet vanzelfsprekend zijn. Incidenten waarbij die veiligheid in het geding is, zoals de instorting van het dak van het stadion in Enschede komen helaas toch nog voor. Verbetering van constructieve veiligheid is daarom een belangrijk aandachtspunt.

lees meer

Aardbevingen

Aardbevingen

De recente aardschokken in Groningen houden de gemoederen behoorlijk bezig. Aardbevingen vormen een nieuwe uitdaging voor de bouw in Nederland, zeker voor de constructeur. Hij heeft een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de constructieve veiligheid, zowel van nieuwe als bestaande bouwwerken.

lees meer

Ultra-hogesterktebeton

Ultra-hogesterktebeton

Ultra-hogesterktebeton (UHSB) is één van de modernste betonsoorten die de laatste jaren zijn ontwikkeld. Kenmerkend is de hoge druksterkte. Bovendien is UHSB zo dicht, dat het vrijwel ondoordringbaar is. Het is een materiaal met een groot potentieel voor het bouwen van innovatieve constructies.

lees meer

fib Symposium 2017

fib Symposium 2017

Van 12 t/m 14 juni vindt in Maastricht het internationale fib Symposium 2017 plaats, met als thema 'High tech concrete: Where technology and engineering meet!' Cement 2017/3, voor de gelegenheid een Engelstalige editie, bevat van alle lezingen uit het programma 'Project Presentations' een artikel.

lees meer

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren