Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Van modelleur tot projectleider en teamleider

di 18 jun 2024

Van Wijnen staat voorop bij de ontwikkeling van betaalbare woningbouw. Ryan Vos, werkzaam bij Van Wijnen als modelleur, projectleider én teamleider voelt zich erg thuis in het bedrijf. Hij heeft in zijn carrière bij Van Wijnen grote stappen genomen en zichzelf, maar ook het ingenieursbureau (Van Wijnen Engineering) verder ontwikkeld. In een nadere kennismaking vertelt Vos over zijn drijfveren, uitdagingen en groei binnen het bedrijf.

- Gesponsord artikel -

Werken bij Van Wijnen

Zie jij jezelf een dergelijke ontwikkeling maken? Of wil jij ook bijdragen aan een organisatie die zich blijft ontwikkelen zoals Van Wijnen Engineering? We nodigen je uit om onze openstaande vacatures te bekijken.

Hoe ben je zo bij Van Wijnen Engineering terechtgekomen?

“Ik heb – nog in de vorige eeuw – mijn opleiding bouwkunde afgerond in Utrecht. Daarna ben ik mijn carrière gestart als modelleur bij achtereenvolgens twee verschillende ingenieursbureaus, voordat ik in 2013 via oud-collega’s in contact kwam met Van Wijnen Engineering (voorheen bekend als Wijcon). Daar begon ik als BIM-/3D-modelleur.”

Hoe heb je jezelf daarna verder ontwikkeld?

“Mijn behoefte aan inzicht en grip op het proces, maar ook de financiële kant van het werk stimuleerden mij om steeds meer verantwoordelijkheden naar me toe te trekken. Ik vond het leuk om al die aspecten bij mijn werk te betrekken en zo een volledig beeld van onze projecten en organisatie te krijgen. Zo leuk dat ik na vijf jaar volledig mijn eigen project kon leiden. Vervolgens werd ik vaker gevraagd om ook projecten van anderen in goede banen te leiden. Ik heb op dit moment in totaal achttien lopende projecten en vijf nieuwe projecten klaarliggen om op te starten.”

Aan welke aspecten van je werk beleef jij het meeste plezier en de grootste uitdaging?

“Als projectleider heb ik intensief contact met mijn klanten, maar ook met mijn collega’s. Ik draag als teamleider nu mede de verantwoordelijkheid om ons team van tien modelleurs inhoudelijk aan te sturen en te begeleiden in hun ontwikkeling, zodat ook zij alles uit zichzelf halen wat erin zit. Dat vind ik een uitdaging en dat geeft me tegelijkertijd veel voldoening.”

Aan welke ontwikkelingen heb jij verder bijgedragen bij Van Wijnen Engineering?

“Binnen ons vakgebied moeten wij allemaal mee met de tijd. De ontwikkelingen op bijvoorbeeld digitaliseringsvlak bieden hierin zowel veel mogelijkheden als uitdagingen. In eerste instantie was ik niet direct een groot fan van werken in de Cloud. Juist om mezelf uit te dagen heb ik me erin verdiept en mezelf wegwijs gemaakt in deze voor onze organisatie nieuwe tak van sport. En wat denk je? Ik was gegrepen en heb vervolgens mijn vestiging en nog twee andere vestigingen van Van Wijnen begeleid naar het werken in de Cloud via SharePoint. Zo’n transitie is lastig en mensen zitten er niet op te wachten. Als alles op dat moment goed werkt, dan wil je er niets aan veranderen. Maar als je achteraf van sceptische collega’s dan hoort dat ze er toch de voordelen van inzien, doet me dat erg goed.”

Waar ben jij het meest trots op, wat vind je het mooiste dat je bij Van Wijnen Engineering hebt bereikt?

“Naast de resultaten waaraan ik heb bijgedragen op het vlak van digitaliseren en werken in de Cloud, ben ik ook trots op het succesvol begeleiden van het werken binnen het Trimble platform. Hiermee kunnen we de onderlinge samenwerking tussen modelleurs en constructeurs vastleggen, inclusief het uitvoeren van controles.

Op projectniveau heb ik bij Van Wijnen Engineering ook aan mooie, grote projecten bijgedragen, waar ik met veel trots en plezier op terugkijk. Dit heb ik wanneer ik terugdenk aan het verloop van het proces, maar zeker ook wanneer mijn afgeronde projecten voorbijkomen op nationale televisie of wanneer ik er onderweg langsrijd. Het blijft prachtig om zo tastbaar de resultaten van je werk terug te zien!”

Wat zou jij in de toekomst nog op willen pakken of verder willen ontwikkelen?

“Voor de nabije toekomst wil ik me met name richten op het verder ontwikkelen van mijzelf als teamleider. Daarnaast de rust behouden in ons mooie modelleursteam. Ik wil dit team verantwoord en gestaag uitbreiden, met zowel ervaren krachten als schoolverlaters, en zo toekomstbestendig mogelijk onze expertise verder uitbouwen.

Zowel op mijn vestiging in Dordrecht, als op onze vestigingen in Drachten en Emmen, bieden wij modelleurs en constructeurs volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen en om door te groeien.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren