Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Boskalis

Boskalis

Boskalis, van oorsprong een Nederlandse onderneming, heeft ruim 100 jaar ervaring in waterbouw, kustbescherming en landaanwinning. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht en we hebben een uitgebreid kantorennetwerk verspreid over de hele wereld. Met een veelzijdige vloot van meer dan 800 eenheden (vaartuigen en drijvend materieel) zijn wij actief in 90 landen, verspreid over zes continenten. De aandelen van de onderneming zijn sinds 1971 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Onze activiteiten

Baggeren is van oudsher de kernactiviteit van Boskalis. Onze dienstverlening omvat de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, landaanwinning en kust- en oeverbescherming. Tegenwoordig bieden we ook een breed scala aan maritieme diensten aan en zijn we actief als aannemer in de offshore energiesector. Hiertoe behoren ontwikkeling, aanleg, transport, installatie, inspectie, reparatie & onderhoud (IRM) en ontmanteling van olie- en LNG-import/exportfaciliteiten, offshore platformen, pijpleidingen en kabels en offshore windmolenparken.
Via SMIT verlenen wij sleepdiensten, emergency response en bergingsactiviteiten. Samen met onze strategische partner in havensleepdiensten Keppel Smit Towage in Azië en terminaldiensten (Smit Lamnalco) zijn we wereldwijd actief in ruim 90 havens in 35 landen.

Onze klanten

Onze belangrijkste klanten zijn overheden, haven- en terminal exploitanten, olie-, gas- en windenergiemaatschappijen, mijnbouwbedrijven en aanverwante EPC (onder)aannemers, rederijen, verzekeraars en internationale projectontwikkelaars.

Onze experts

Boskalis heeft ruim 10.000 experts in dienst die gedreven worden door een passie voor het werk en een ondernemende geest. Wij begrijpen dat het veilig, op tijd en binnen budget opleveren van een project vraagt om vakmanschap, het scheppen van vertrouwen, teamwerk en nauwe samenwerking. Met ons wereldwijde team van professionals afkomstig uit veel verschillende disciplines is Boskalis in staat een team samen te stellen op basis van uw behoeften. Deze disciplines zijn onder andere waterbouwkunde, civiele techniek en scheepsbouwkunde, ecologie, morfologie, geologie, geofysica en mariene biologie. In combinatie met kerncompeatenties zoals projectmanagement, operationeel management en risicobeheer streven wij ernaar om het beste resultaat te behalen. Opleiding en ontwikkeling van medewerkers zijn topprioriteiten voor Boskalis. Wij bieden een pakket van opleidingen en trainingen voor zowel starters als ervaren professionals.

Onze ontwerpafdeling

Binnen Nederland is Boskalis Nederland actief als aannemer in de infrastructuur. We richten ons op integrale projecten met activiteiten in de infrastructuur, betonbouw en grondverzet. Onze projecten zijn onder andere de aanleg van de nieuwe N69, Verdiepte ligging en Torenvlietbrug N206 en Ondergrondse Fietsenstalling Zwolle. De ontwerpafdeling van Boskalis Nederland bestaat uit ca. 60 betrokken medewerkers die zich bezig houden met het ontwerp van allerlei aspecten binnen de infrastructuur. Binnen de ontwerpafdeling verzorgt de vakgroep constructief de ontwerpen van de civiele constructies voor Boskalis Nederland. Met een team van ervaren specialisten maken geven we invulling aan de ontwerpopgave van de projecten. Om de ambitie van Boskalis waar te maken hebben we hoogwaardige kennis, zoals kennis van voorgespannen beton en scheurbeheersing van jong beton. Daarnaast hebben we ervaring in innovatietrajecten, bijvoorbeeld rondom nieuwe betonmengsels zoals geopolymeerbeton en buoycrete (beton zo zwaar als water).

Onze toekomst

De vraag naar onze diensten wordt gedreven door groeiend energieverbruik, groei van de wereldhandel en de groei van de wereldbevolking, alsmede klimaatverandering.
Wij opereren mondiaal maar concentreren ons op de regio’s met de grootste groeiverwachtingen voor de energiemarkt en de markt voor havens. Deze spreiding geeft ons zowel een solide basis als de flexibiliteit om een breed scala aan projecten te kunnen verwerven, en zorgt voor goede vooruitzichten op evenwichtige en bestendige groei.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren