Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / BRIS

BRIS

Op het platform van BRIS vindt iedere bouwprofessional eenvoudig, snel en intuïtief de actuele bouwregelgeving. Daarnaast biedt BRIS al jarenlang zekerheid in publiekrechtelijke en private (kwaliteits)eisen voor de gebouwde leefomgeving. 

BRISwarenhuis
Met BRISwarenhuis heb je altijd en overal de actuele bouwbesluitartikelen en aangestuurde NEN- en Europese normen bij de hand. Meer dan 200 bouwgerelateerde normen worden via BRISwarenhuis ontsloten. BRIS heeft de verbanden gelegd. Aangevuld door herkenbare illustraties en heldere toelichtingen brengt dat eenvoud in de complexe materie van bouwregelgeving en kwaliteitsborging. Er zijn geen eigen updates of installaties nodig.Nationale bijlagen geïntegreerd
Constructieve berekeningen moeten uiterst nauwkeurig zijn en getoetst worden aan de veiligheidsmarges. De regels en voorschriften wijzigen nogal eens. In BRISwarenhuis zijn de nationale bijlagen bij de Eurocodes opgenomen. Handig voor de constructeur, want zo heb je de zekerheid dat je in elke situatie met de juiste documenten werkt en zie je de samenhang.

‘’Vroeger hield één van onze medewerkers de wijzigingen bij en gaf die aan ons door. Dat was tijdrovend en zeker niet vrij van risico’s’’, zegt hoofdconstructeur Aziz Belhadi, werkzaam bij Seldenthuis Bouwadvies.

CROW-CUR Publicaties
In BRISwarenhuis is een hoeveelheid aan CROW-CUR publicaties opgenomen. De publicaties bieden onafhankelijke en representatieve info uit breed samengestelde werkgroepen. Dat vereenvoudigt eenduidige communicatie tussen bouwpartijen en voorkomt misverstanden en fouten. Tegelijk draagt de kennis bij aan een kwalitatief goed bouwwerk. De informatie heeft een pré-normatief karakter en dient als basis voor het afgeven van kwaliteitsverklaringen of certificaten in de grond-, weg- en waterbouw (GWW).

Bouwen met Staal
BRISwarenhuis ontsluit een groot aantal studieboeken over de kenmerken, het ontwerp en de realisatie van constructiesystemen in de bouw en infrastructuur volgens de Eurocodes.  Ze bevatten onmisbare informatie voor de bouwpraktijk.

We ordenen en leggen verbanden
BRIS maakt zelf geen bouwregelgeving, maar ontsluit onder andere content van NEN, CROW-CUR, Bouwen met Staal en andere kennispartners. We ordenen de informatie, digitaliseren deze en verbinden en verrijken de gegevens van de verschillende aanbieders.

BRIS vervult al drie decennia zekerheid in bouwregelgeving. Rond 1990 vroeg de overheid aan de markt een kennissysteem te ontwikkelen om het toen nieuwe Bouwbesluit toegankelijk te maken. Zo ontstond in 1992 BRIS: BouwRegelgeving InformatieSystemen. BRIS maakt onderdeel uit van SKG-IKOB Holding en heeft veel trouwe klanten. Zo wordt onze software veel gebruikt door: ingenieurs en adviseurs, installateurs, gemeenten, ontwerpers, veiligheidsregio’s, woningcorporaties en het onderwijs. Duizenden professionals werken er dagelijks mee!

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren