Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Terugblik Partnerdag Cement en Betoniek

13 februari 2024

Op vrijdag 2 februari was de Partnerdag van Cement en Betoniek. Dit jaar kwamen de netwerken van beide kennisplatformen bij elkaar. De Partnerdag stond dan ook in het teken van de kennisdriehoek ontwerp, uitvoering en technologie. Samen met partners gingen redactie en uitgever in discussie over deze driehoek om de grensvlakken tussen de vakdiscplines te verkennen. Met als centrale vraag: hoe kunnen Cement en Betoniek hier nog beter invulling aan geven?

OV-knoop Ede

Een spraakmakend project waar goede afstemming tussen constructief ontwerp, uitvoering en betontechnologie zeker van groot belang was, was OV-knoop Ede (EdesPoort). We waren te gast bij Van Hattum en Blankevoort. Laurens Schrama en Tjerk Habing gaven een presentatie over het project, en dan met name over de betonnen tunnelbakken van 8000 ton, die zijn ingeschoven. Eerder schreven Laurens en Tjerk beide al over dit project in Betoniek Vakblad en Cement. Na de presentatie bezochten we de bouwplaats van het station Ede-Wageningen, dat vanaf 23 februari weer in gebruik kan worden genomen.

Artikelen over OV-knoop Ede

Wil je meer weten over de constructie en uitvoeringstechniek van de onderdoorgangen van station Ede-Wageningen? Lees hier de artikelen in Cement en Betoniek.

Partneroverleg

De Partnerdag bestaat traditiegetrouw uit een partneroverleg. In het Akoesticum, gelegen in de Frisokazerne naast het centraal station, gaven hoofdredacteuren Max Hendriks en Hans Kooijman eerst een redactionele terug- en vooruitblik aan de aanwezige partners. Vakredacteur en merkmanager Jacques Linssen gaf vervolgens een toelichting op de stand van zaken vanuit de uitgever. Zowel inhoudelijk als financieel zijn partners van grote waarde voor onze netwerken. Het aantal partners van beide kennisplatformen groeit gelukkig nog steeds. Daar zijn we alle partners erg dankbaar voor!

 

Discussie

Vervolgens gingen redactie, uitgever en partners samen in discussie over hoe Cement en Betoniek nog beter invulling kunnen geven aan de kennisdriehoek ontwerp, uitvoering en technologie. De opgehaalde input is erg waardevol. Daarmee kunnen redactie en uitgever aan de slag, met als doel het vergroten van de betrokkenheid met onze partners en de inhoud van Cement en Betoniek nog meer onmisbaar maken voor alle professionals die met beton werken.

Ook partner worden?

Wil je de volgende keer ook meediscussiëren en je aansluiten bij onze partnernetwerken? Bekijk hier wat het partnerschap Cement en het partnerschap Betoniek inhoudt. Of neem contact op met community manager Coen Smets.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren