Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / TU Delft

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen

De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) legt zich toe op internationaal toonaangevend onderzoek en onderwijs op het gebied van civiele techniek, toegepaste aardwetenschappen, verkeer en vervoer, watertechnologie en deltatechnologie. Het onderzoek is nauw verweven met ons onderwijs en beslaat wereldwijde maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, energietransitie, beschikbaarheid van hulpbronnen, verstedelijking en schoon water. In onze onderzoeksprojecten werken we samen met een breed scala aan kennisinstituten, waarbij we onze wetenschappers helpen om open science in de onderzoekspraktijk te integreren.

De faculteit CiTG bestaat uit 28 secties verdeeld over de 7 afdelingen: Materials Mechanics Management & Design, Engineering Structures, Geoscience and Engineering, Geoscience and Remote Sensing, Transport & Planning, Hydraulic Engineering en Watermanagement.

De sectie Betonconstructies

De wereld waarin we vandaag de dag leven heeft veel te danken aan beton. Het grootste deel van onze infrastructuur, inclusief bruggen, viaducten, gebouwen, dammen, tunnels en reservoirs, is gebouwd in gewapend of voorgespannen beton. Het bouwen, inclusief constructief ontwerp, berekeningen en uitvoering, en het onderhoud van deze constructies valt onder het vakgebied Betonconstructies.

De sectie Betonconstructies maakt sinds 1918 deel uit van de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de Technische Universiteit Delft en houdt zich bezig met onderwijs en onderzoek. De groep bestaat uit zes wetenschappelijke stafleden en een groot aantal postdocs en promovendi. In het Stevinlab voeren onderzoekers experimenteel onderzoek uit, waarmee modellen worden gemaakt en gevalideerd en experimentele resultaten worden vergeleken met simulaties.

Bezoekadres

Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen
Stevinweg 1
2628 CN Delft


Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren