Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Rekenregels breedplaatvloeren: een overzicht

Nieuwe rekenregels bestaande breedplaatvloeren (1) - 1 juli 2024

Naar aanleiding van aanvullend onderzoek, waaronder een bewezen sterkte analyse, zijn de rekenregels voor bestaande breedplaatvloeren aangepast, is een nieuw stappenplan opgesteld en wordt voor een aantal CC2-vloeren een onderzoeksplicht ingesteld.

Naar aanleiding van de gedeeltelijke instorting van de parkeergarage bij Eindhoven Airport zijn in 2019 rekenregels en een stappenplan voor de beoordeling van bestaande breedplaatvloeren gepubliceerd. In 2020 is door het ministerie van BZK een onderzoeksplicht afgekondigd voor CC3-constructies waarin dit type vloeren is toegepast. Hierbij moest het genoemde stappenplan worden gebruikt.

Er is nu aanvullend onderzoek uitgevoerd naar koppelstaven met korte lengte en tevens een oriënterend onderzoek naar kopvoegen. Op basis daarvan zijn de rekenregels aangepast. Daarnaast is in een studie een bewezen sterkte analyse uitgevoerd, waarbij rekening is gehouden met het presteren van de bestaande voorraad breedplaatvloeren. Uit dit onderzoek volgt dat het nader beoordelen van CC2-constructies in een aantal situaties nodig is.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

breedplaatvloer, Havebo Groep
Foto: Havebo Groep
x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren