Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Zoeken en vinden

De bouwmarkt is behoorlijk aan het aantrekken, merk ik op mijn bureau. Dit komt waarschijnlijk doordat ons kantoor in Amsterdam gevestigd is - daar gaan de ontwikkelingen altijd wat sneller. Maar opdrachten komen niet alleen uit de Amsterdamse regio, ook van ver daar buiten.

Bij mijn aantreden als voorzitter waarschuwde ik voor een komend tekort aan bouwtechnici. Aanleiding hiervoor was een alarmerend rapport uit 2015 van Ingenieursbureau Van Rossum, waarin werd gerept over de grote hoeveelheid werk die in Groningen aanstaande is. Het is sindsdien redelijk stil gebleven en wellicht is dit de stilte voor de storm, want er moeten nog steeds duizenden woningen onderzocht en versterkt worden.

Het aantrekken van de markt merk ik ook bij het zoeken en vinden van nieuwe medewerkers. Dit wordt al wat lastiger, maar gelukkig is daar de hulp van detacherings- en werving- en selectiebureaus. Deze hulp wordt gevraagd maar ook ongevraagd gegeven en dat laatste is jammer. Een kandidaat wordt verschillende keren aangeboden en het is lastig om te bepalen wie nu de eerste was. Met name wanneer je, net als ik, je mails leest van nieuw naar oud en direct tot een reactie overgaat.

Op zich heb ik niets tegen dit soort bureaus. Ze hebben inmiddels een vaste positie op de arbeidsmarkt ingenomen. Sommige schuiven alleen CV's naar binnen en leveren hoegenaamd geen toegevoegde waarde. Dat is vreemd. Andere bureaus maken handig gebruik van de gemakzucht van de kandidaat. Zij spiegelen de kandidaat een arbeidsmarkt voor die op hen wacht. Daarbij vergeten ze te vertellen dat inlenen een onderdeel van de procedure is wanneer je in dienst treedt bij het zoekende ingenieursbureau. Dat levert beteuterde kandidaten op en dat had voorkomen kunnen worden.

ir. Paul Rijpstra

voorzitter VNconstructeurs

www.VNconstructeurs.nl / @VNconstructeurs 

Lees ook eerdere

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren