Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

VNconstructeurs 2.0

Donderdag 1 oktober vond de Nationale Staalbouwdag plaats. Een interessante dag met diverse boeiende sprekers. Hans van Pelt gaf aan dat herstel van de bouwmarkt zichtbaar wordt en dat er een transitie nodig is.

Theo Henrar temperde dit optimisme enigszins. Hij vertelde dat er wereldwijd een overcapaciteit aan staalproductie is en dat daardoor de prijs van staal nog steeds terugloopt. De Nederlandse staalmarkt laat gelukkig een lichte groei van 2 procent zien en aan het toepassen van staal in Nederlandse projecten zal het ook niet liggen. Staal is hét wondermiddel om de huizen en gebouwen in Groningen aardbevingsbestendig te maken. Het Rotterdamse Stadstimmerhuis is nagenoeg geheel van staal gemaakt, voegde Rob Doomen er in zijn lezing aan toe.

Op de Staalbouwdag kwam het oktobernummer van het vakblad Bouwen met Staaluit. Hierin staan reacties uit het veld op het vijfjarig bestaan van VNconstructeurs. Heeft onze beroepsgroep aan maatschappelijke profilering gewonnen door de komst van de vereniging? De vereniging blijkt redelijk tot goed bekend te zijn binnen de eigen beroepsgroep, maar daarbuiten is de naamsbekendheid beperkt. Walter Spangenberg geeft aan dat VNconstructeurs hetzelfde probleem heeft als veel van de belangenorganisaties, namelijk dat de boodschap vooral wordt uitgedragen naar collega's. Andere belangengroepen stellen zich niet of nauwelijks voor elkaar open. Anne van der Sluis geeft als tip mee om kennis en projectartikelen met leden en met gelieerde partijen, zoals

Bouwen met Staal en Betonvereniging, te delen. Tot slot geeft László Vákár aan dat het ondernemerschap versterkt moet worden, waardoor constructeurs zich zelfbewuster zullen gaan gedragen. Volgens hem zou dit het hoofddoel van VNconstructeurs moeten zijn.

Hans van der Pelt gaf de aanzet tot transitie. De toegevoegde waarde komt voort uit: binden, verbinden, kennis en kennissen. De sleutel is samenwerking. Daar sluit VNconstructeurs zich graag bij aan.

ir. Paul Rijpstra

voorzitter VNconstructeurs

www.VNconstructeurs.nl / @VNconstructeurs 

Verwante berichten

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren