Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Webinar over innovaties in beton

woe 22 jul 2020

Op 28 juli organiseert FDN Group een internationaal webinar over een aantal innovatieve ontwikkelingen op het gebied van beton. Er komen drie onderwerpen aan bod: ultra-hogesterktebeton, 3D-betonprinten en drijvende constructies.

- Gesponsord artikel -

In de afgelopen 20 jaar heeft FDN Group diverse innovatieve projecten uitgevoerd in Nederland en andere Europese landen. Dil Tirimanna, directeur van FDN Group, zal tijdens het webinar drie onderwerpen nader toelichten, waarbij hij ingaat op de toepassingsmogelijkheden en verdere ontwikkelingen.

UHSB

Betontechnologie heeft zich in Nederland de afgelopen 20 jaar razendsnel ontwikkeld. Het materiaal heeft een evolutie doorgemaakt van gewonesterktebeton (C30), naar hogesterktebeton (C65) tot ultra-hogesterktebeton (C175). Beton met sterkteklasse C40-60 is de standaard geworden en dit beweegt zich richting C90 voor standaard bruggen en andere constructies. Vooral de prefab-betonindustrie is ver met de toepassing van hogesterktebeton en zelfverdichtend beton. Momenteel wordt de stap richting gerecycled beton verder onderzocht in diverse Europese onderzoeksprojecten.

3D-betonprinten van bruggen

3D-betonprinten maakt een snelle ontwikkeling door. Omdat arbeid in Europa erg duur is geworden en goede vakmensen schaars zijn, kan prefabricage op basis van 3D-betonprinten een uitkomst bieden. FDN Group heeft onderzoek gedaan naar het ontwerp en het printen van zware verkeersbruggen aan de hand van diverse proeven op geprinte betonnen balken.

Drijvende betonconstructies

Nederland staat al sinds begin van vorige eeuw bekend om zijn drijvende constructies. Denk daarbij aan de vele woonboten, bijvoorbeeld in de Amsterdamse grachten. FDN probeert dit concept een stap verder te brengen richting grote gebouwen, als oplossing van het ruimtegebruik in grote steden.

Praktische informatie webinar

Het Webinar ‘Innovations in concrete industry’ vindt plaats op:
Dinsdag 28 juli om 13:30 uur (GMT +1:00 uur
Kosten: gratis
Platform: Zoom
URL: https://us02web.zoom.us/j/89059296922?pwd=dVlCSStONW1PYnlGTW9jV1dmU09oUT09
Meeting ID: 890 59296922
Password: 577837

Bekijk ook de flyer van het webinar.

Dil Tirimanna

Dil Tirimanna MSc MBA studeerde af in 1995 aan de faculteit Civiele Techniek van de TU Delft op het gebied van betonconstructies en drijvende constructies. In 2016 rondde hij een MBA-studie af in Groot-Brittannië. Momenteel houdt hij zich bezig met diverse innovatieve ontwikkelingen zoals hogesterktebeton, ultra-hogesterktebeton en gerecycled beton.

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren