Kennisplatform over betonconstructies

"Veiligheid is niet gratis"
Maxime Verhagen over de rol van de uitvoerende bouw bij constructieve veiligheid en innovaties
Jacques Linssen

vrij 12 april 2019
artikel

De uitvoerende bouw trekt zich de problemen rond constructieve veiligheid duidelijk aan. "Het is de verantwoordelijkheid van alle partijen in de kolom, en zeker ook van ons", aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, in een vraaggesprek met Cement. "Maar het is een onderwerp dat we in gezamenlijkheid moeten oppakken en wij pleiten voor een wettelijk verplichte, onafhankelijke regisseur, die overzicht en samenhang bewaakt."

Maxime Verhagen

Maxime Verhagen (1956) is een Nederlandse bestuurder en politicus. Van 1989 tot 1994 was hij lid van het Europees Parlement. In mei 1994 werd hij Tweede Kamerlid en in juli 2002 CDA-fractievoorzitter. Hij was minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Balkenende IV (2007-2010) en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en tevens vicepremier in het kabinet-Rutte I (2010 tot 2012). Verhagen volgde in juli 2013 Elco Brinkman op als voorzitter van Bouwend Nederland.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren