Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

TU Delft is partner van kennisplatform Cement

14 juni 2024

TU Delft is partner geworden van Cement, het kennisplatform over betonconstructies. De inhoudelijke samenwerking was al jarenlang zo sterk als beton. Het 75-jarige archief is rijkelijk gevuld met artikelen over relevant Delfts onderzoek naar betonconstructies.

Hoofdredacteur

Het hoofdredacteurschap van Cement is in het verleden vaak ingevuld door een hoogleraar Betonconstructies van de Technische Universiteit Delft. Ook nu is dat het geval. Sinds 1 januari 2022 is Max Hendriks hoofdredacteur van Cement. In de jaren daarvoor leidde zijn voorganger Dick Hordijk de redactie van Cement.

Sectie Betonconstructies

De sectie Betonconstructies maakt sinds 1918 deel uit van de Faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen van de TU Delft en houdt zich bezig met onderwijs en onderzoek. De groep bestaat uit zes wetenschappelijke stafleden en een groot aantal postdocs en promovendi. In het Stevinlab voeren onderzoekers experimenteel onderzoek uit, waarmee modellen worden gemaakt en gevalideerd en experimentele resultaten worden vergeleken met simulaties.

Belangrijke rol

We zijn vereerd met deze symbolische versterking van onze samenwerking. Het onderstreept dat Cement een belangrijke rol speelt in het faciliteren van kennisuitwisseling over betonconstructies binnen de vele wereldwijde maatschappelijke vraagstukken.

Partnerpagina TU Delft

Bekijk hier de partnerpagina van TU Delft. Via deze pagina vind je een selectie van recente artikelen die zijn geschreven door de onderzoekers.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren