Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Max Hendriks nieuwe hoofdredacteur Cement

16 december 2021

Per 1 januari wordt Max Hendriks de nieuwe hoofdredacteur van Cement. De kersverse hoogleraar Betonconstructies aan de TU Delft volgt Dick Hordijk op die de redactie van Cement sinds 2012 leidt.

Hendriks is geen onbekende voor Cement. Hij werkt sinds 2007 als universitair docent bij de sectie Toegepaste Mechanica van de afdeling Bouw en Infra, tegenwoordig 3MD (Materials, Mechanics, Management & Design). Hij is een van Nederlands belangrijkste deskundigen op het gebied van niet-lineaire eindige-elementenberekeningen. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar optimale staafwerkmodellen, buitengewone belastingen als brand en explosie, zettingsschade, de invloed van wapeningscorrosie en ASR op het draagvermogen, en vezelversterkt beton. De meeste onderzoeken zijn een mix van lab- en veldexperimenten en analytische en numerieke modellen.

Hendriks studeerde in 1987 af aan de TU Eindhoven bij de faculteit Werktuigbouwkunde. Aan diezelfde faculteit promoveerde hij vier jaar later. In 1991 ging hij aan de slag als onderzoeker bij TNO, bij de groep Computational Mechanics, waar hij onder meer productmanager was van DIANA. Dit geavanceerde EEM-pakket speelt nog altijd een belangrijke rol bij het simuleren, voorspellen en onderzoeken van het gedrag van beton en betonconstructies. In 2011 werd Hendriks benoemd als hoogleraar Betonmechanica aan de Technische Universiteit in Trondheim, Noorwegen.

Hendriks is sinds 1 juni 2021 actief als hoogleraar bij de sectie Betonconstructies van de afdeling Engineering Structures van de TU Delft. Daarbij zal kennisontwikkeling over duurzaamheid van betonconstructies een belangrijke leidraad zijn voor onderwijs en onderzoek.

In Cement nummer 2022/1 maken we nader kennis met Hendriks, in een uitgebreid interview. In Cement 2021/8 blikt Hordijk zelf terug.

Bedankt Dick!

Dick treedt terug na 10 succesvolle en mooie jaren. Cement heeft veel aan hem te danken. Mede dankzij zijn streven naar kwaliteit, is de toegevoegde waarde van Cement in een veranderend landschap alleen maar toegenomen. Dit blijkt ook uit de vele positieve reacties van onze lezers en partners. Door Dicks scherpte, positieve houding en humor was zijn inbreng niet alleen voor Cement een zegen, maar zeker ook voor de redactie, eigenaar en uitgever. Dankjewel!

De redactie van Cement, het Cement&BetonCentrum en Aeneas Media

 

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren