Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Sluishuis wint MIPIM Award 2023

20 maart 2023

Het Sluishuis in Amsterdam heeft vrijdag 17 maart een MIPIM Award gekregen in de categorie Best residential project. Het iconisch gebouw, gelegen in het IJ aan het Steigereiland in Amsterdam-Oost, valt op door de ligging in het water, de trapsgewijze opbouw en een ruim 50 m grote uitkraging. Tijdens de MIPIM Awards 2023 werden in totaal 12 winnaars onthuld.

De MIPIM Awards bekronen sinds 1991 jaarlijks de meest duurzame en visionaire, voltooide of nog te bouwen projecten in de vastgoedsector, wereldwijd. De zes belangrijkste criteria voor de prijs zijn: duurzaamheid, integratie van het project in de omgeving en gemeenschap, kwaliteit van de gebruikerservaring, economische bijdrage, originaliteit van het concept en architectonische kwaliteiten. Daarnaast richtte de jury zich dit jaar op hoe de projecten de vooruitzichten van de gebouwde omgeving willen verbeteren in overeenstemming met ESG-doelstellingen (Environmental, Social en Governance).

Voor de MIPIM Awards 2023 werden meer dan 180 projecten uit 38 landen ingediend. Daarvan werden 43 projecten uit 22 landen genomineerd. De uitreikingsceremonie vond plaats in het Palais de Festivals in Cannes.

Projectgegevens

Ontwikkelaar: Besix RED & Vorm Ontwikkeling
Architect: BIG Architects (DK) & Barcode Architects (NL)
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Adviseur geotechniek: Crux Engineering
Hoofdaannemer: Bouwcombinatie Besix/VORM
Heiwerk: Gebr. van ’t Hek

Meer lezen

Over de uitdagingen in het constructief ontwerp van het Sluishuis lees je meer in het Cement-artikelEen nieuw icoon in het IJ.
Over de ondersteuningsconstructie is het Betoniek-artikel 'Cantilever-wanden ondersteund' verschenen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren