Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Nieuwe versie SCIA Engineer met verbeterde gebruiksvriendelijkheid

do 22 dec 2022

SCIA heeft een nieuwe versie van haar constructieve berekeningssoftware gelanceerd: SCIA Engineer 22. Na de revolutionaire nieuwe interface in SCIA Engineer 21, ligt de nadruk bij de nieuwe update vooral op een verdere verbetering van de gebruiksvriendelijkheid.

- Gesponsord artikel - 

SCIA, de Europese marktleider in constructieve berekeningssoftware, verbetert haar software regelmatig met uitgebreide en verbeterde functionaliteiten. Dit past binnen de kerndoelstelling van het bedrijf om klanten tevreden te stellen door hen te helpen met het maken van de beste constructieve ontwerpen. De focus van SCIA Engineer 22 ligt op het stroomlijnen van de dagelijkse workflow van SCIA-klanten.

Over SCIA

SCIA werd opgericht in 1974 en is uitgegroeid tot één van 's werelds toonaangevende ontwikkelaars van structurele ontwerp- en berekeningssoftware die het Open BIM-proces ondersteunt. SCIA is een dochteronderneming van de wereldwijd opererende Nemetschek Group, een pionier voor digitale transformatie in de AEC-industrie. De kerndoelstelling van SCIA is gebruikers te helpen hun beste structurele ontwerpen te maken. Om dit te doen, levert het bedrijf krachtige, geavanceerde software via een continu proces van verbetering, innovatie en klanteninput. Meer informatie op www.scia.net.

Tijdsefficiƫntie

Met het oog op tijdsefficiëntie heeft SCIA talrijke veelgebruikte handelingen in de software versneld: veel invoerhandelingen vereisen nu minder klikken en er zijn diverse sjablonen toegevoegd. Bovendien biedt versie 22 betere, duidelijkere en, indien nodig, compactere presentaties van zowel invoergegevens als resultaten.  

Enkele van de meest in het oog springende updates die zich vertalen in een grotere tijdsefficiëntie zijn nieuwe wapeningssjablonen voor kolommen in beton, het automatisch ontwerpen van wapening waarbij rekening wordt gehouden met de BGT-vereisten en een uitgebreid AutoDesign-rapport. Ook voor de resultaten zijn er enkele opmerkelijke updates: er is een sneltoets om de resultaten te vernieuwen, een door de gebruiker toegewezen sneltoets om de laatste opdracht te herhalen en een eenvoudigere manier om het resultatenpaneel te sluiten.  

Materiaalefficiƫntie

Naast tijdsefficiëntie is materiaalefficiëntie een belangrijk aspect van het werk van een bouwkundig ingenieur. Vooral voor betonconstructies zijn belangrijke verbeteringen aangebracht.

De nieuwe versie geeft gebruikers een beter inzicht in de economische kant van ontwerpen, waardoor materiaal kan worden bespaard. Niet onbelangrijk in de huidige omstandigheden. Zo is het nu mogelijk de efficiëntie van het ontwerp te evalueren via het gewicht van de wapening per kubieke meter beton in het uitgebreide AutoDesign-rapport.

Feedback

Nele Deckers, Director Product & Design: "Onze klanten staan centraal bij alles wat we doen. Het verbeteren van de gebruikerservaring is een van de aandachtspunten, en dit was al begonnen met de vorige release, dus nu met SCIA Engineer 22 hebben we prioriteit gegeven aan verbeteringen op basis van de feedback die we ontvingen. Daarnaast zijn we er ook trots op dat we verschillende functionaliteiten voor het ontwerpen van beton-, staal- en houtconstructies kunnen leveren." 

Meer informatie

Meer informatie over alle nieuwe functies in SCIA Engineer 22 vind je op www.scia.net/nl/scia-engineer/features.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren