Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Interview met Erik Klein

Jacques Linssen, Erik Klein - 30 september 2022

Een overstap van een ingenieursbureau naar het onderwijs, het is een zeldzaamheid. Erik Klein waagde de stap. Als je hem hoort over zijn motivaties en ervaringen, vraag je je af waarom niet meer constructeurs zijn voorbeeld volgen.

Curriculum vitae

ir. Erik Klein
47 jaar

Werk
2002 – 2005     Constructeur bij Raadschelders Bouwadvies
2005 – 2020     Senior Constructeur bij Aronsohn Raadgevende Ingenieurs
2020 – heden   Docent Mechanica en Constructies, De Haagse Hogeschool

Opleiding
1995 – 2002     TU Delft, Civiele Techniek

Na een studie Civiele Techniek aan de TU Delft, een carrière als constructeur bij Raadschelders Bouwadvies en 15 jaar Aronsohn, besluit Erik Klein in 2020, vlak voordat de coronacrisis uitbreekt, de overstap te maken naar het HBO-onderwijs. Hij is nu docent Mechanica en Constructies bij de opleidingen Civiele Techniek en Bouwkunde aan De Haagse Hogeschool. De redactie van Cement vroeg hem naar zijn drijfveren.

Met de deur in huis: wat heeft jou doen besluiten het onderwijs in te gaan?

“Ik ben graag met mensen bezig en heb het altijd ontzettend leuk gevonden anderen verder te helpen Ik heb meermaals bijles gegeven, met succes: het lukte meestal om leerlingen van een 3 of een 4 naar een 8 of 9 te helpen. Dat gaf mij iedere keer zo veel voldoening. Naarmate ik ouder werd ging ik mij steeds vaker afvragen of ik wel deed waar ik écht goed in was. Ik denk dat mijn talent vooral bij kennisoverdracht ligt.”

Naarmate ik ouder werd ging ik mij steeds vaker afvragen of ik wel deed waar ik écht goed in was

Kon je niets met dat talent binnen Aronsohn?

“Jawel hoor. Bij het begeleiden van jonge collega’s of afstudeerders bijvoorbeeld. Ook als het niet direct mijn taak was, maakte ik contact met stagiaires en hielp ik ze vooruit. Daar haalde ik veel energie uit. Als zoiets je ligt, komt het toch wel naar je toe, is mijn ervaring. Maar ik dacht ook telkens: dit is eigenlijk niet mijn werk. Zo kwam ik op een punt, twintig jaar nadat ik aan mijn loopbaan was begonnen, waarop ik mezelf wilde herontdekken. Daarbij herkende ik les geven als een soort brandend vuur in mezelf waar ik nooit aan toe heb gegeven.”

Had jouw keuze iets met groeimogelijkheden te maken binnen je vorige baan?

“Nee. Ik kreeg gaandeweg steeds meer verantwoordelijkheid in projecten en daarbij hoort onder meer dat je je meer gaat bekommeren om tijd en geld. Ik ontdekte dat mijn hart meer lag bij de techniek, bij het ontwerpen, het bedenken van oplossingen of het uitwerken van een ontwerp. Dat vond ik het allerleukste.”

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren