Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Gina-profielen gefixeerd en beschermd

Renovatie metrotunnel Rotterdam (III): Ontwikkeling en ontwerp permanente fixatie Gina-profielen, brandwerende bekleding, monitoring en kathodische bescherming Ad Molendijk, Rolf Dalmeijer, Erik Taffijn, Maurice Hol, Peter van Nes - 21 januari 2021

Begin 2015 werd bij een van de zinkvoegen in de metrotunnel in Rotterdam een lichte lekkage in het dak waargenomen. Na een eerste inspectie bleken het beton en de zinkvoegen lokaal beschadigd. Reden voor de RET om de oorzaak te achterhalen en de schade te herstellen. Naast enkele in eerdere artikelen beschreven werkzaamheden (zie kader), zijn hierbij onder meer het Gina-profiel gefixeerd, de brandwerende bekleding van de voeg verbeterd en de kathodische bescherming hersteld.

Artikelenserie

Dit is het derde en laatste deel in een serie artikelen over de renovatie van de Metrotunnel in Rotterdam. Het eerste artikel (Cement 2019/8) ging in op het oorspronkelijk ontwerp, het schadebeeld, de mogelijke schadeoorzaken, de uitgevoerde analyse en mogelijke herstelmaatregelen. In het tweede artikel (Cement 2020/7) wordt ingegaan op het terugduwen van het Gina-profiel, de proeven uitgevoerd op de ankers van de Gina- en Omega-profielen, het rubber van het Gina-profiel en op de betonreparatie. In dit derde artikel wordt de permanente fixatie van het Gina-profiel behandeld en het ontwerp en herstel van de brandwerende bekleding van de voeg. Daarnaast is er aandacht voor de kathodische bescherming en het monitoringssysteem.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Jacques Linssen - Aeneas Media bv 12 maart 2021 09:36

Goed om te horen dat jullie het een goed artikel vinden! Een link naar de pdf staat onderaan het artikel. Overigens verschijnt die pdf vaak pas iets later dan het artikel zelf.

Arie - Rijkswaterstaat 28 januari 2021 09:19

Goed artikel, toegespitst op de techniek, kan ik een pdf ontvangen?

Fern - Ballast Nedam 22 januari 2021 09:23

Mooi artikel, geeft mij ook weer ideeën, ik zou ook graag een PDF ontvangen!

sallo - Arcadis 22 januari 2021 09:15

top artikel, goed inhoudelijk. kan ik een pdf ontvangen?

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren