Kennisplatform over betonconstructies

Zinkvoegen hersteld
Renovatie metrotunnel Rotterdam (II): herpositioneren Gina-profiel, uit te voeren proeven en betonherstel
Ad Molendijk, Rolf Dalmeijer, Erik Taffijn, Maurice Hol, Peter van Nes

woe 14 oktober 2020
artikel

Begin 2015 werd bij een van de zinkvoegen in de metrotunnel in Rotterdam een lichte lekkage in het dak waargenomen. Na een eerste inspectie bleken het beton en de zinkvoegen lokaal beschadigd. Reden voor de RET om de oorzaak te achterhalen en de schade te herstellen. Bij dit herstel zijn de Gina-profielen teruggeduwd, is het beton constructief gerepareerd en is het Gina-profiel gefixeerd.

Artikelenserie

Dit is het tweede deel in een serie van drie artikelen over de renovatie van de Metrotunnel in Rotterdam. Het eerste artikel ging in op het oorspronkelijk ontwerp, het schadebeeld, de mogelijke schadeoorzaken, de uitgevoerde analyse en mogelijke herstelmaatregelen. In dit tweede artikel wordt ingegaan op het terugduwen van het Gina-profiel, de proeven uitgevoerd op de ankers van de Gina- en Omega-profielen, het rubber van het Gina-profiel en op de betonreparatie. In het derde artikel komen aan bod: waterdichtheidsproef, de definitieve fixatie, de brandwerende bekleding en de monitoring.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Nieuwste ontwikkelingen software!

Meld je aan voor de online Softwaredag op 28 oktober. Gratis voor Cement-leden!

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren