Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

De technologie van waterdicht beton

- 9 februari 2016

Is beton waterdicht? In de praktijk wel, zo bewijzen vele woonarken met betonnen casco in Nederland. Mensen wonen er jarenlang zonder zich zorgen te maken over lekkage. We kennen echter ook de betonnen kelderwanden en vloeren in bijvoorbeeld parkeergarages die helaas niet altijd waterdicht zijn. Oorzaak van de lekkages zijn meestal de aanwezige scheuren of voegen. Zelden komt het water door het beton zelf naar binnen. Toch blijkt ook de samenstelling van het beton invloed te hebben op de waterdichtheid. Auteurs:dr.ir. Ton van Beek (SKG-IKOB / TU Delft, fac. CiTG)

Reacties

Marjo van der Schoor 29 september 2017 11:42

Heb even een vraagje aan jullie als beton experts; mijn woonark met betonnen bak van De Blauwe Wimpel wordt vele jaren door een 16 tal 200 liter vaten ondersteund vanwege een calculatiefoutje van mijn zwager ten tijde van mijn verbouwing (inmiddels 18 jaar geleden; de split-level verdieping werd veel zwaarder dan oorspronkelijk geraamd en met behulp van de vaten werd de ark uitgetrimd). Nu is een raam aan de kant waar de vaten (mede) zitten scheef en zodanig klem gekomen dat deze ramen niet meer te gebruiken zijn. Inmiddels zijn er meer vaten bijgezet maar nu meer verspreid richting midden van de ark en vroeg mij af of het raadzaam is om de verdeling van de vaten beter te verspreiden. Mijn sleepogen zijn inmiddels weer ruim boven de waterlijn aan de kant waar de vaten bijgezet zijn maar de sleepogen aan de andere kant van de ark raken net wel, net niet de waterlijn zodat ik ook hier vaten wil laten plaatsen. Hebben jullie enig idee of er toch in de bak spanning kan zijn veroorzaakt door het plaatsen van de oude vaten? Hoor graag jullie ideeën hierover als het mogelijk is. Zou een hoop slapeloze nachten van de laatste paar dagen kunnen verhelpen. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Marjo van der Schoor Woonark "Nirwana"

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren