Kennisplatform over betonconstructies

Wie wordt Constructeur van het Jaar 2019?

do 14 maa 2019

Wie volgen Hubert Kuijpers en Roy Crielaard op als Constructeur en Talent van het jaar? Dat zal de komende twee maanden duidelijk worden. Kandidaten kunnen tot 1 mei 2019 worden voorgedragen.

Huidig Constructeur van het Jaar is Hubert Kuijpers van Pieters Bouwtechniek. Hem kwam die eer toe vanwege zijn inzet voor duurzaamheid. Ook zijn durf op het gebied van houtconstructies – hij wordt gezien als een van de specialisten op dat vlak – sprak de jury bijzonder aan.
Roy Crielaard werd verkozen tot Talent van het Jaar omdat hij op jonge leeftijd al zichtbaar heeft bijgedragen aan zowel een aantal in het oog springende projecten als aan externe activiteiten. Opvallend vond de jury zijn besluit om, na een start bij Arup, voor een aannemer te gaan werken (Heijmans). Hiermee wil hij zijn blikveld verruimen om zo een nog betere constructeur te worden.

Ambassadeurs

Zowel Kuijpers als Crielaard ervaren de titel als een grote eer. En voor de buitenwereld is de benoeming zeker niet ongemerkt gebleven. Vele malen werden ze er het afgelopen jaar aan herinnerd. Alleen een podium waarop ze hun boodschap konden uiten ontbrak nog wel eens. In een interview (zie kader) geven ze aan dat ze graag iets meer gelegenheid zouden krijgen om het belang en de schoonheid van het vak constructeur uit te dragen. Zowel voor de eigen beroepsgroep als in de rest van de keten. En misschien ook wel op scholen om zo jonge mensen te enthousiasmeren voor het in hun ogen mooiste vak dat er is.

De organisatie en de jury hebben al aangegeven daar dit jaar meer werk van te gaan maken. Op die manier zullen de winnaars beter zichtbaar worden als ambassadeurs van het vak. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met Cement.

Nieuwe kandidaten

De verkiezing van de Constructeur van het jaar wordt georganiseerd door VNconstructeurs. De winnaars worden bekendgemaakt op de Dag van de Constructeur, op 22 mei in Nieuwegein. Kandidaten kunnen tot 1 mei 2019 worden aangemeld. Denk daarbij aan collega’s of andere mensen uit het netwerk.

De criteria voor de nieuwe Constructeur en Talent van het jaar:

  • vernieuwende en aansprekende constructies,
  • maatschappelijke relevantie,
  • bijdrage aan ontwikkeling en zichtbaarheid van het vak,
  • bijdrage aan samenwerking binnen projectteams.

Meer informatie over de Constructeur en Talent van het jaar staat op www.constructeurvanhetjaar.nl. Hier zijn ook de criteria nader uitgeschreven en staat ook een formulier waarop kandidaten kunnen worden aangemeld.

Interview

Binnenkort geven Hubert Kuijpers, Roy Crielaard en juryvoorzitter Noortje de Geus hun mening over het vak constructeur en de titel Constructeur van het jaar in een nog te verschijnen interview.

Historie

Constructeurs van het jaar
2018 Hubert Kuijpers (Pieters Bouwtechniek)
2017 Pim Peters (IMd)
2016 Jan Peeters (Fibercore)
2015 Maurice Hermens (Royal HaskoningDHV), Frank Kaalberg (Witteveen + Bos)
2014 Johan Galjaard (ABT)
2013 John Kraus (Royal HaskoningDHV)
2012 Lázló Vákár (Movares)

Talenten van het jaar
2018 Roy Crielaard (Heijmans)
2017 Steven Schoenmakers (Van Rossum)
2016 Marloes van Loenhout (VolkerInfra)
2015 Frank Huijben (ABT / Hogeschool Rotterdam)

Jury 2019

Noortje de Geus – Gemeente Den Haag (Voorzitter)
Joost Vos – BenthemCrouwel Architecten
Pim Peters – IMd Raadgevende Ingenieurs (Constructeur van het Jaar 2017)
Pierre Hendrikx – Youcon / BAM Advies & Engineering
Willem van Dijk – Heijmans
Hubert Kuijpers – Pieters Bouwtechniek (Constructeur van het jaar 2018)
Roy Crielaard – Heijmans (Talent van het Jaar 2018)

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Seminar Breedplaatvloeren

Op 18 september bespreken we samen de gevolgen van de nieuwe rekenregels voor de beoordeling van bestaande gebouwen met breedplaatvloeren. Zorg dat je erbij bent!

Meld je aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren