Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Wel zo veilig

Als u een arts zoekt, of een advocaat, hoe selecteert u dan? Vraagt u dan bij een paar aanbieders een prijs aan, en kiest u voor de goedkoopste aanbieding? Of kijkt u naar hun kennis en ervaring, en onderzoekt u hun referenties?

En wanneer u een vliegreis boekt? Telt dan alleen de laagste prijs? Nee, natuurlijk niet. U vergelijkt alleen maatschappijen waarvan u weet dat zij hun vliegtuigen onderhouden en waarvan de piloten goed opgeleid en getraind zijn. Pas als u het vertrouwen heeft dat uw vlucht veilig wordt uitgevoerd, dan kan een lagere prijs de doorslag in uw keuze geven. Veiligheid voorop.

Maar hoe selecteert u als opdrachtgever een constructeur voor uw bouwproject? Hoe weet u zeker dat u iemand vindt, die in uw team past? Iemand die voldoende kennis en ervaring heeft om een economisch en vooral veilig ontwerp voor uw opgave te maken? Zeker voor iemand die niet dagelijks constructieve opdrachten verstrekt moet dat een lastige opgave zijn. Wij zijn als beroepsgroep hard bezig om u bij die keuze te helpen. VNconstructeurs ontwikkelt een selectieleidraad die aangeeft welke eisen u aan een constructeur moet stellen voor een project.

Daarnaast hebben de constructeurs inmiddels een eigen beroepsregister ontwikkeld. Een tot het Constructeursregister toegelaten constructeur heeft aangetoond voldoende kennis en ervaring te bezitten om een constructieopgave veilig te kunnen uitvoeren. Deze selectie is door vakmensen uit de beroepsgroep uitgevoerd. Afgelopen week was er een vergadering over het Constructeursregister. En wat blijkt? Nog lang niet alle opdrachtgevers gebruiken deze kwalificaties bij hun selectie. Ook de grotere publieke opdrachtgevers niet. Dat is vreemd. De beroepsgroep ontwikkelt een hulpmiddel, dat constructeurs selecteert op kennis en ervaring. Opdrachtgevers, maak daar dan ook gebruik van! Dan weet u dat u een goede constructeur selecteert. Dat is wel zo veilig!

ir. Johan Galjaard

Voorzitter VNconstructeurs

Verwante berichten

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren