Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Waterdichte centering met de Modula DUO betonconussen

do 17 dec 2020

Voor het maken van waterdichte verloren centeringen levert Hakron de Modula betonconussen. Het systeem bestaat uit een stalen kern voorzien van een opzetstuk van vezelbeton dat de dekking waarborgt. Eventueel is aan de kern een waterkering bevestigd (UFO), die zorgt voor een betere waterdichtheid. Aan het assortiment is nu de Modula DUO toegevoegd. Deze variant is geschikt voor dunnere wanden, bestaat uit één geheel en wordt exact op maat geleverd. Hiermee worden tijd en dus arbeidskosten bespaard.

- Gesponsord artikel -

Om betonspeciedruk te kunnen opnemen worden verticale bekistingsschotten met elkaar verbonden door middel van centerpennen. Er zijn vele uitvoeringen mogelijk, de keuze wordt bepaald door het type bekisting, de belasting op de centerpennen en de betontechnische eisen die aan de verbinding worden gesteld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen centerpennen met een verloren middengedeelte en centerpennen met een herwinbare centerpen en verloren doorvoerbuis.

Ook Hakron levert centerpenoplossingen. Een daarvan is Modula betonconus. Het systeem bestaat uit een stalen kern voorzien van een opzetstuk van vezelbeton dat de dekking waarborgt. Het geheel wordt in de bekisting bevestigd. Aan de buitenzijde van de conus wordt een centerpen ingeschroefd die met volgplaten en vleugelmoeren of plaatvleugelmoeren de bekisting opsluit en de betondruk opvangt.
Voor de conus is KOMO-gecertifieerd vezelbeton toegepast (conform BRL 2817) met een sterkte van minimaal 45 N/mm2. De kern bestaat uit hoogwaardig automatsenstaal (staal met een hoger koolstofpercentage dat sterker en harder is en veel wordt toegepast voor machineonderdelen).
Modula betonconussen worden toegepast om waterdichte centeringen te maken. Ze zijn zowel met als zonder voorgemonteerde UFO-waterkering verkrijgbaar. Deze kering is gemaakt van hydrofiel synthetisch rubber en is getest tot 5 bar waterdruk.
Het systeem kan in losse onderdelen maar ook in voorgemonteerde sets worden aangeleverd. Dit laatste bespaart veel arbeid op de bouwplaats.
De Modula betonconus is toepasbaar in de milieuklassen X0, XC, XD, XS, XF, XA. Standaard zijn een Betomax-centerpen 15 en dekking 35, 50 en 60 mm. Op aanvraag andere dekkingen mogelijk.

Modula DUO

Voor dunnere betonwanden introduceert Hakron de Modula DUO. Deze is direct op wanddikte aangeleverd bespaart daarmee arbeid. Een groot voordeel van de Modula DUO is namelijk dat het een compleet product is, en geen losse delen bevat. Ook deze variant is met voorgemonteerde UFO sluitstrip leverbaar waarmee de waterdichtheid wordt gegarandeerd.

Tabel 1 Leveringsoverzicht Modula DUO

 artikelnummer

 type

 max. kN

 wandmaat

 dekking c [mm]

 st /doos

 B191500200

 Modula DUO

 75

 200

 48

 25

 B191500250

 Modula DUO

 75

 250

 73

 25

 B191500300

 Modula DUO

 75

 300

 98

 25

 B191510200

 Modula DUO + sluitstrip

 75

 200

 48

 25

 B191510250

 Modula DUO + sluitstrip

 75

 250

 73

 25

 B191510300

 Modula DUO + sluitstrip

 75

 300

 98

 25

Meer informatie

Download voor meer informatie over de Modula betonconussen van Hakron Nederland B.V. het Product Informatieblad (PIB) op www.hakron.nl.

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren