Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Voorkom geluidsoverlast met trillingsisolatie

di 3 dec 2019

Door isolatie en het dempen van de trillingen kunnen hinderlijke contactgeluiden vanuit een constructie worden voorkomen. Het pakket Trillingsisolatie van de Duitse fabrikant G+H Akoestiek bevat een nieuwe range producten met dit doeleinde. Hakron is sinds kort vertegenwoordiger van dit pakket.

- Gesponsord bericht - 

De producten pakket Trillingsisolatie zijn zowel in de natte bouw als de prefab bouw toepasbaar. Ze worden onder meer toegepast bij bioscopen, gymzalen, theaters, fitnesscentra, machinefundaties, laboratoria, isoleercellen, operatiekamers, installaties op daken van gebouwen en in de fundatie van woningbouw langs het spoor.

Het pakket omvat drie hoofdgroepen:

  1. Rubber oplegmaterialen zoals Mafund platen voor betonfundaties of Vibradin/ Vibrafoam voor kanaalplaatoplegging.
  2. Vibrex lengte-dempbeugels voor zwevende dekvloeren en wanden.
  3. Trillingdempers, bijvoorbeeld stalen schroefveren voor het afveren van fundaties en constructiedelen zoals stalen liggers of het dempen van een warmtepomp op het dak.

Gebouwisolatie door G + H stalen schroefveren

Detail van de G + H stalen schroefveren

Machine op dubbel veersysteem; Mafund en Trillingdemper type FN-vierkant B

Detail van het dubbel veersysteem

Vibrex lengte-dempbeugels onder gemetselde muur

Vibrex lengte-dempbeugels voor zwevende dekvloer

G +H stalen schroefveren

Projectondersteuning

De samenwerking omhelst, naast de levering van de producten, ook deskundige projectondersteuning. Deze ondersteuning wordt verzorgd door engineers van G+H Akoestiek en Hakron samen, ook in het voortraject. Hierbij is Hakron het aanspreekpunt. Denk hierbij aan deelberekeningen, productadvisering en BIM-objecten. De BIM-objecten van standaardproducten zijn te downloaden op www.hakron.nl en op www.bimobject.com. In overleg met Hakron behoren aanvullende BIM-objecten of maatwerkoplossingen voor een project tot de mogelijkheden.

Uit voorraad en projectmatig maatwerk

Naast uit voorraad leverbare standaardproducten is ook heel veel projectmatig maatwerk mogelijk. Rubbermaterialen kunnen exact op maat worden aangeleverd zodat het aanbrengen eenvoudig is. Stalen trillingdempers kunnen worden voorzien aanvullende accessoires naar gelang de eis of wens vanuit het project.

Ruime praktijkervaring

G+H Akoestiek bestaat inmiddels meer dan 130 jaar en heeft ruime ervaring op het gebied van trillingsisolatie. Hakron is al meer dan 50 jaar een toonaangevende speler voor de beton- en woningbouw. Trillingisolatie van G+H wordt al vele jaren in Nederland en België toegepast. Enkele voorbeelden zijn: het Nieuwe Luxor in Rotterdam; G+H Mafund, ROC Amsterdam; G+H Vibrex-lengtedempbeugels en Pathé bioscoop Arnhem.

Meer weten?

Hakron Nunspeet B.V.
T: 0341 -27 88 40
E: engineering@hakron.nl
Specialist Trillingsisolatie Hakron: ing. Alexander Zalm

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren