Kennisplatform over betonconstructies

Versterken met bolankers
Voegdetail en versterkingsmethode geanalyseerd met niet-lineair FEM-model (3)
Mark Verbaten, Kris Riemens, Han Schijffelen

woe 6 februari 2019
artikel

Een mogelijke versterkingsoplossing van breedplaatvloeren is het toepassen van voorgespannen ankers in de bollen. Deze zogenoemde bolankers worden van onderuit in de met mortel gevulde bollen bevestigd. Hiermee wordt de prefab schil tegen de druklaag aangeduwd. Een niet-lineaire eindige-elementenberekening laat een grote toename in capaciteit zien ten opzichte van beproevingen aan niet-versterkte proefstukken.

- Han Schijffelen heeft dit artikel namens VNconstructeurs gereviewd -

Niet-lineair-model bollenplaatvloer

Voor de niet-lineaire analyse van de versterking met bolankers is een basismodel gebruikt dat is opgezet om een eerder uitgevoerd experimenteel onderzoek op de TU Eindhoven na te bootsen. Over dit basismodel is het artikel ‘Niet-lineaire analyse breedplaatvloeren’ verschenen. Samen met het artikel ‘Versterken met CFRP-lamellen’, elders in dit nummer, vormen deze artikelen een drieluik.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Seminar Breedplaatvloeren

Op 18 september bespreken we samen de gevolgen van de nieuwe rekenregels voor de beoordeling van bestaande gebouwen met breedplaatvloeren. Zorg dat je erbij bent!

Meld je aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren