Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Verbinder - Hoofdredactioneel Cement 2022/2

Max Hendriks - 11 april 2022

Stel dat over x jaar al het beton cementvrij is, moet vakblad Cement dan nog wel Cement heten? Die vraag kwam voorbij toen ik onlangs op bezoek was bij het Havenbedrijf Rotterdam en waar we over een cementarme moot van een kademuur spraken. Een veilig interval voor die x lijkt mij tussen 28 jaar en plus oneindig; daar kan ik me geen buil aan vallen. Wie het beter weet, mag het zeggen! Dit is echter niet waar het om gaat. Cement staat niet voor dat hydraulische bindmiddel, maar voor de verbinder van kennis en dus van mensen. "Ik ben een echte verbinder", las je vroeger in sollicitatiebrieven. Nu lees je op LinkedIn: 'constructeur | betonspecialist | verbinder'.

De Afsluitdijk is de verbinder tussen Fryslân en Noord-Holland, en daar kwam de redactieraad van Cement bijeen voor de jaarlijkse redactieraadsvergadering. Op een herinneringsplaat op de Lorentzsluizen staat ‘in 5 jaren totstand gebracht door het vernuft en den arbeid van de Nederlandsche ingenieurs, aannemers en werklieden’, aldus toenmalig koningin Wilhelmina. Het is mooi om te zien hoe dit waterbouwkundig project ook nu de betonconstructeurs verbindt. In woord en gebaar wordt kennis gedeeld over cultuurhistorie, veiligheid, waterafvoer, ecologie, constructieve uitdagingen en vernuftige oplossingen.

Ook dit nummer van Cement staat weer vol verbinding. Twee artikelen gaan over Vitesse-supporters die hun verbondenheid uitten door in het NEC-stadion synchroon te springen. Verder verbinden we jong en oud: Gerben van der Meijde is de jonge constructeur en Johan wat-heeft-hij-niet-gebouwd Bolhuis is geïnterviewd. En er is nog veel meer. Cement blijft Cement voor tenminste y jaar, y ∈ [1000, ∞); daar kan ik me geen buil aan vallen.

Lees alle artikelen van deze editie of bekijk het hele nummer.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren