In deze rubriek maken we kennis met Djonno Bresser. Hij deelt zijn ervaring als jonge constructeur bij Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, onder meer bij het project Crossroads in Amsterdam.
leeftijd: 26 jaar
opleiding: TU Delft, Civil Engineering, Master Structural Engineering
afstudeerproject: Mimicking a rotating crack model within sequentially linear analysis (SLA) using an elastic-perfectly brittle sublayer model
werkgever: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
functie: projectleider
werkzaam sinds: september 2019
baan gekregen door: sollicitatie
belangrijk in ontwikkeling: Jan Rots (TU Delft), Hans Welleman (TU Delft) en Robert van Alphen (Van Rossum)
eerste project: Binck Kade, Den Haag
rol bij eerste project: constructeur in de UO-fase
Met zijn studie ‘Mimicking a rotating crack model within sequentially linear analysis (SLA) using an elastic-perfectly brittle sublayer model’ is Djonno Bresser in 2019 verkozen tot TU Delft Best Graduate.
Wie of wat heeft je overtuigd om constructeur te worden?
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in architectuur, met name in de Romeinse bouwkunst. Na het bezoeken van een aantal open dagen bij de opleiding Bouwkunde kwam ik vrij snel tot de conclusie dat dit niet de richting was waarin ik mijzelf verder zag groeien. Op de middelbare school waren wiskunde en natuurkunde mijn favoriete vakken. De opleiding Civiele Techniek aan de TU Delft sloot hier uitstekend bij aan, mede doordat ik op zoek was naar een combinatie van theorie en praktijk. De colleges van Hans Welleman voor het vak Constructiemechanica, waarin de basisprincipes van de mechanica kraakhelder werden uitgelegd, hebben mijn interesse voor het constructeursvak verder aangewakkerd. Ik vond het destijds, en nu nog steeds, fascinerend dat een verzameling natuurwetten – gesteund door decennia van onderzoek en ervaring – ons in staat stelt om complexe en constructief uitdagende problemen op te kunnen lossen. Door de ontwerpende vakken in de opleiding, kwam ik er gaandeweg achter dat het vak ‘constructeur’ zich niet noodzakelijk hoeft te beperken tot theoretische inhoud, maar dat er ook ruimte kan zijn voor de creativiteit die ik van jongs af aan zocht in de architectuur.
Reacties