Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Twee nieuwe fib bulletins verschenen

4 juli 2023

Er zijn twee nieuwe fib bulletins verschenen: fib Bulletin 107 - 'An Introduction to The History of Structural Concrete' en fib Bulletin 108 - 'Performance-based fire design of concrete structures'.

fib bulletin 107

fib bulletin 107 - An Introduction to The History of Structural Concrete - Vol. 1: From the Ancient to the 19th Century is het eerste deel van een serie over de geschiedenis van constructief beton, opgesteld door fib Task Group 1.6. Dit eerste deel beschrijft de geschiedenis van beton van de oudheid tot de 19e eeuw.
Inzicht in historische ontwikkelingen kan dienst doen als basis voor toekomstige oplossingen. De kennis is belangrijk voor het conceptuele ontwerp van nieuwe constructies en voor het beoordelen van bestaande constructies.

Meer informatie staat op www.fib-international.org.

fib bulletin 108

fib bulletin 108 - Performance-based fire design of concrete structures licht een op prestaties gebaseerde ontwerpbenadering toe voor constructies onderhevig aan brand. Aandacht gaat uit naar eisen op het gebied van brand, de gevolgen van brand en het beoordelen van de veiligheid van constructies. Verschillende aspecten worden behandeld, zoals het gedrag van beton en wapening bij hoge temperaturen en mogelijke strategieën voor brandveilig ontwerpen.

Meer informatie staat op www.fib-international.org.

Samenvattingen in Cement

In samenwerking met de Stufib vaste commissie fib verschijnen in Cement regelmatig samenvattingen van relevante fib bulletins. Zo is recent een artikel verschenen over fib bulletin 102 en 103, respectievelijk over beschermings-, herstel- en versterkingsmethodes. Binnenkort verschijnt ook een samenvatting van fib bulletin 105 – Fiber Reinforced Concrete.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren