Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Richtlijnen verlenging levensduur betonconstructies

Beschrijving beschermings-, herstel- en versterkingsmethodes in fib Bulletins 102 en 103 Agnieszka Bigaj-van Vliet - 14 december 2022

Er zijn twee nieuwe fib bulletins uit met richtlijnen voor het beschermen, het herstel en de versterking van bestaande betonconstructies: fib Bulletin 102 'Guide for Protection and Repair of Concrete Structures' en fib Bulletin 103 'Guide for Strengthening of Concrete Structures'.

Levensduurverlengende maatregelen zijn belangrijk bij het beheer en onderhoud van betonconstructies. Het belang hiervan neemt alleen maar toe, onder meer omdat met het oog op het verduurzamen van de gebouwde omgeving, steeds vaker een langere levensduur wordt verwacht.

Complexe selectie

Het selecteren, ontwerpen en toepassen van doeltreffende en betrouwbare maatregelen bij het onderhoud of herstel van betonconstructies is complex. Daarom is uniformiteit wenselijk bij de verschillende interventiemethoden en het proces van selecteren, ontwerpen en uitvoeren van maatregelen. Dit helpt bovendien om de vele beschikbare methoden en praktijkrichtlijnen terug te brengen tot de meest geschikte.

Bij de selectie van materialen en systemen voor bijvoorbeeld reparaties aan bestaande constructies, is het belangrijk om het doel en de vereiste eigenschappen vast te stellen. Hierbij moet rekening worden gehouden met zaken als levensduur, milieu en onderhoudbaarheid. Zo moet worden aangetoond dat de materialen en systemen ook op de lange termijn voldoende presteren. Daarnaast is compatibiliteit van interventiematerialen en het bestaande materiaal onder bepaalde temperatuur- en vochtcondities van belang.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren