Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

The only way...

Het is januari 2014. De ergste crisis van de bouw sinds de tweede wereld oorlog is voorbij!

Ik ben niet zo'n muzikaal type, maar soms blijft er een liedje zo in je hoofd hangen dat daarmee steeds je gedachtegang beïnvloedt. De laatste weken is dat bij mij het liedje 'The only way is up' van Otis Clay. Voor de jongere generaties: dat stamt uit 1980. Mijn advies: Zet het op je iPod en luister er een paar keer naar. Een gratis positivo brainwash die het hele jaar meegaat!

Het tijdstip van schrijven van deze blog is aan de start van het nieuwe jaar. Een tijd van goede voornemens, na alle reflecties tijdens de kerstdagen. Onderzoek heeft aangetoond dat gedragsveranderingen beter kunnen plaatsvinden als je je voornemen tot verandering deelt met anderen. Als je bijvoorbeeld van je nicotine- of alcoholverslaving af wit komen, dan zijn daar publieke sessies voor zoals die van de AA. Ik gebruik daarvoor blogs:

Ik ben Pieter en ik ben verslaafd..

In de bouw hebben we de afgelopen 5 jaar een stevige verslaving opgebouwd. Wellicht dat sommigen te veel naar de fles hebben gegrepen, maar dat bedoel ik niet. Wat ik bedoel is onze sterk toegenomen nijging tot navelstaren. We vinden onze eigen problemen te belangrijk, geven iedereen er de schuld van en vergeten de problemen van onze opdrachtgevers en van de maatschappij.

Zo hebben we in de bouw de mond vol van het feit dat de slechte prijzen ons werk te sterk negatief beïnvloeden. Onveiligheid, schade en letsel wordt het gevolg daarvan. Onzin natuurlijk. Die prijzen schrijven we zelf op in onze offertes. De kortingen geven we zelf weg.  

Navelstaarders en zwartkijkers, dat zijn we!

Ik ben Pieter, en ik ben verslaafd aan navelstaren..

Veel van onze problemen komen inderdaad voort uit te weinig geld voor een goede opdracht. Dus daar gaan we nu wat aan doen! Niet de kerk, de politiek, concullega's of de branchevereniging, maar wij zelf. Ik zelf!

Ik ben Pieter, en ik ben verslaafd aan te lage prijzen?

Mijn goede voornemen is dan ook dat ik alleen nog maar goed samengestelde werkzaamheden aanbied voor een stevige prijs. U kan mij daaraan houden. Doet u mee?

Dit is 'the only way'!

Mocht alles toch weer tegenzitten en we vervallen weer in onze verslaving: Pak dan weer de iPod en luister een paar keer naar het liedje van Billy Ocean 'When the going gets tough?'.

Pieter van Boom

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren