Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Minder wapening met T-Head

do 7 dec 2023

Hakron heeft T-Head wapening toegevoegd aan het leveringsprogramma. T-Head wapening wordt gekenmerkt door een platte verankering op het eind, dat een alternatief vormt voor een rechte of gebogen verankeringslengte. Het kan onder meer worden toegepast als dwarskrachtwapening in betonconstructies. T-Head wapening biedt diverse voordelen, waaronder verminderde wapeningsdichtheid, ontwerpvrijheid en tijdsbesparing. Praktische toepassingen zijn onder meer het opvangen van trekkrachten bij aansluitingen van betonnen kolommen, balken en balkon- en galerijplaten.

- Gesponsord artikel -

Vaak is in beton dwarskrachtwapening nodig om de gewenste sterkte te bereiken. Met T-Head wapening wordt de lengte van de dwarskrachtwapeningsstaven verminderd. Deze aanpak zorgt voor een lagere wapeningsdichtheid en maakt het mogelijk om minder, maar grotere diameter wapeningsstaven te gebruiken. Dit bevordert de betonkwaliteit door een betere instroming van het beton en een verbeterde betonverdichting. Bovendien is de werking van de T-Head minder afhankelijk van de hechting tussen het wapeningsstaal en beton, waardoor beton met lagere hechteigenschappen kan worden gebruikt.

T-Head wapening is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder T-Heads met een warm gestuikte kop (MPS), T-Heads met een frictie gelaste kop (MFS) in ronde, vierkante of rechthoekige vorm, T-Heads met een kop aan een of beide uiteinden en T-Heads die af fabriek zijn gelast in een rek (tijdbesparend op de bouwplaats). Alle T-Head types hebben een betonstaalkwaliteit van B500B.

Voordelen van T-Head wapening:

  • minder staven nodig;
  • verminderde wapeningsdichtheid;
  • verbeterde betonverdichting en betonkwaliteit;
  • behoud van eigenschappen en treksterkte van betonstaal;
  • mogelijkheid om beton met lagere hechteigenschappen toe te passen;
  • snellere montage;
  • ruime mogelijkheden in afmetingen en uitvoeringen.

Meer informatie

Meer informatie op www.hakron.nl. Daar is een brochure met meer informatie over de diverse uitvoeringen van T-Head wapening te downloaden.
Er zijn ook bim-objecten beschikbaar van de T-Head wapening. Scan hiervoor de QR-code.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren