Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

SCIA User Contest 2020

15 april 2019

SCIA nodigt alle SCIA Engineer-gebruikers wereldwijd uit om deel te nemen aan de 11e editie van de SCIA User Contest 'The Art of Structural Design'. Het centrale thema van deze editie is 'Be Part of The History'. Projecten kunnen worden ingediend tot 15 juni 2019.

Aan de SCIA User Contest kunnen bouwkundige en civieltechnische ingenieurs uit de hele wereld deelnemen, met indrukwekkend werk dat is gerealiseerd met de analyse- en ontwerptool SCIA Engineer. Doel is de SCIA Engineer-gebruikers te inspireren deel uit te maken van de geschiedenis, ze te motiveren een bijdrage te leveren aan het bouwkundig erfgoed van de volgende generaties.

SCIA, ontwikkelaar en leverancier van bouwkundige software, lanceerde de SCIA User Contest in 1992. Destijds met tientallen deelnemende projecten uit verschillende Europese landen. Sinds 2005 organiseert het bedrijf de wedstrijd om de twee jaar en op mondiaal niveau. Het aantal deelnemende projecten is inmiddels gestegen tot 120.

Wedstrijdcategorie├źn

Zoals ieder jaar, heeft deze 11e editie van de SCIA User Contest vier categorieën: Gebouwen, Civiele Constructies, Industriële gebouwen en installatie en Speciale Projecten. Nieuw dit jaar is dat ook de deelnemers met een kleiner gebouw kans maken om een prijs te winnen in de categorie Gebouwen. De jury verdeelt de projecten in deze categorie  nu in twee gelijke groepen, gebaseerd op de bruikbare oppervlakte.

Jury en prijzen

Aanmelden voor de SCIA User Contest kan nog tot 15 juni. Een internationale jury van negen experts uit de bouwsector en de academische wereld komt in september 2019 bijeen om alle ingediende projecten te evalueren. De belangrijkste criteria daarbij zijn originaliteit, technisch niveau, prestige en het innovatieve gebruik van SCIA Engineer.

Dit jaar ontvangen zeven winnaars een gepersonaliseerde prijs:

  1. Prijzen per categorie
    Per categorie worden één winnaar en drie genomineerden geselecteerd (m.u.v.  de categorie  Gebouwen, die bestaat uit twee winnaars en zes genomineerden).
  2. Juryprijs
    De jury kiest ook een project met een uitstekende toepassing van BIM-werkprocessen of illustratie van de ‘best practices’ op het gebied van duurzaamheid of ecologische voetafdruk.
  3. Publieksprijs
    Deze prijs wordt uitgereikt op basis van de resultaten van een publieke stemming via de SCIA Engineer Facebook-pagina.

Promotie en User Contest boek

De winnaars, genomineerden en alle andere inzendingen worden gepubliceerd in het User Contest-boek The Art of Structural Design 2020. Dit boek wordt ter inspiratie wereldwijd verspreid onder pers en media, professionele verenigingen, invloedrijke spelers en collega's in de bouwindustrie. Het boek is voor geïnteresseerden ook online gratis beschikbaar.

Daarnaast worden de winnaars en genomineerde projecten aanbevolen voor publicatie in gespecialiseerde technische platforms, websites in de bouwsector en verschillende sociale mediakanalen.

Meer informatie

Praktische informatie en wedstrijdreglementen zijn beschikbaar op de website van de SCIA User Contest.

Bron: SCIA

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren