Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home /

Schoorvrij monteren van betonkolommen

woe 27 nov 2019

Met de nieuwe Kolomschoenen HT kunnen betonkolommen schoorvrij worden gemonteerd. Ze maken bovendien demontage mogelijk, een interessante optie voor circulair bouwen.

Kolomschoenen HT wordt geleverd door Hakron-Terwa, toeleverancier en producent voor de prefab-betonindustrie. Het product biedt een eenvoudige, snelle en veilige manier om betonkolommen schoorvrij constructief te monteren. De kolomschoenen worden in de prefab-betonfabriek aangebracht en de ankers worden op de bouwplaats ingestort. Tijdens de montage is al een momentvaste verbinding te realiseren. Door het ontbreken van schoorvoorzieningen of gains (sparingsbuizen) zijn reparaties aan de kolommen verleden tijd. De schroefverbindingen zijn demontabel waardoor betonkolommen circulair kunnen worden gemaakt. BIM-objecten zijn op aanvraag beschikbaar.

De kolomschoenen worden in de prefab-betonfabriek aangebracht en de ankers worden op de bouwplaats ingestort

Producttekening kolomschoen

Meer demontabele verbindingen

Demontabele verbindingen worden steeds meer toegepast. Naast de nieuwe Kolomschoen HT biedt Hakron-Terwa al enige jaren diverse andere demontabele producten zoals het BT-Spanslot, de TSS-bordesopleggingen en BSF-balk-kolomverbindingen en DTS-opleggingen voor dubbel-T-liggers. Ondersteuning met advies, berekeningen, technische informatie en BIM-objecten kan worden geboden door de afdeling engineering van Hakron-Terwa.

Meer informatie

Zie www.hakronterwa.nl voor meer informatie over de genoemde producten en contactgegevens.

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren