Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Inzicht in de krachtswerking

De jonge constructeur Matthijs Kleiker - 30 mei 2024

In deze rubriek maken we kennis met Matthijs Kleiker. Hij deelt zijn ervaring als jonge constructeur bij Dijkhuis Ingenieurs en een van zijn eerste projecten, Mercado in Groningen.

ing. Matthijs Kleiker MSc (RC)

Leeftijd: 30 jaar
Opleiding: HBO Bouwkunde Hanzehogeschool & Master Structural Engineering Hogeschool van Amsterdam
Afstudeerproject: Hybride CLT-betonvloeren
Werkgever: Dijkhuis Ingenieurs  
Functie: hoofdconstructeur
Werkzaam sinds: januari 2016
Baan gekregen door: afstuderen
Belangrijk in ontwikkeling: veel vragen stellen
Eerste project: Aardbevingsbestendige schuurwoning in Noordbroek
Rol bij eerste project: constructeur

Mijn mening

Hoe ontwikkel jij je in je vak? 

Na het afronden van mijn HBO-studie kon ik blijven werken bij mijn huidige werkgever, Dijkhuis Ingenieurs. Ik merkte dat veel van wat ik op het HBO had geleerd, pas echt bij mij begon te landen nadat ik aan het werk ging met echte gebouwen. Tijdens mijn opleiding miste ik vaak de context waarin iets uitgewerkt diende te worden. In de praktijk ligt er al een projectspecifieke vraag, die handvatten geeft om de oplossingsrichting te kiezen en het project uit te werken. Dat je daarna je eigen constructie in het echt ziet (bijvoorbeeld met het keuren van de wapening), geeft weer extra feedback en inzicht waar je de volgende keer rekening mee kan houden.

Dit heeft ook mijn uiteindelijke keuze voor mijn vervolgopleiding bepaald. Waar ik eerst sterk neigde naar een opleiding aan de TU, merkte ik dat ik me in het werkveld beter op mijn plek voelde. Hiermee was de keuze voor een deeltijdopleiding (Master Structural Engineering Hogeschool van Amsterdam), waarin werken en leren centraal staat, een eenvoudige en een waar ik nog altijd tevreden op terug kijk. Het berekenen van veel uiteenlopende projecten, aangevuld met cursussen (die gelukkig breed beschikbaar zijn), is voor mij dan ook de wijze waarop ik mij verder wil blijven ontwikkelen in dit vakgebied.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Mercado Groningen, Dijkhuis ingenieurs, MWPO, Loer Architecten & De Zwarte Hond
Bron: Loer Architecten & De Zwarte Hond
x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren