Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Duurzaamheid: de constructeur heeft invloed!

Samen bouwen aan duurzame constructies, maar hoe dan? Lonneke van Haalen, Theo van Wolfswinkel - 11 december 2020

De transitie naar duurzaam materiaalgebruik brengt het vak van de constructeur in beweging. Steeds vaker onderbouwen we de impact van onze ontwerpen op duurzaamheid. Steeds vaker voor de klant, die een duurzaam en herbruikbaar bouwwerk wil. Maar ook steeds vaker als gevolg van veranderende regelgeving.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Martin Verweij - Cementbouw 21 december 2020 11:54

Hans, als je basalt smelt met een vlam, kan ik me niet voorstellen dat daar geen stikstofoxide bij ontstaat. Vertel eens iets meer, want duurzame wapening vind ik erg interessant.

Hans de Wit - Vulkan-Europe bv 17 december 2020 15:31

Ons mooie materiaal beton behoeft milieutechnisch gezien toch enige kanttekeningen. En het gegeven ,dat wij betonstaal moeten gebruiken om de trekkrachten binnen te beheersen heeft milieutechnisch ook wat kritiek te voorduren . Voor dit laatste hebben wij een oplossing . Nl vervang betonstaal door een wapening van basaltvezels staven . De CO2footprint hiervan is 170% lager dan de footprint van staal , bij het smelten van het basalt komt nauwelijks rook uit de schoorsteen dus geen Stikstof verontreiniging. Het is nu al direct toepasbaar en behoeft dus niet eerst nog een ontwikkelingstraject te doorlopen.

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren