Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Duurzaam door slank ontwerpen in beton

24 januari 2024

Op maandag 11 maart 2024 organiseert het Cement&BetonCentrum in samenwerking met Cement en Tektoniek een symposium over ontwerpoptimalisatie. Het evenement vindt plaats in het iconische Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Van 12:00 tot 18:00 uur nemen diverse key-note sprekers je mee in de huidige praktijk: waar liggen kansen? Ze laten zien hoe slank ontwerpen al kan, van zeer innovatief tot al in constructies toegepaste technieken. En in discussie met de zaal en de praktijk worden kansen verkend en gedeeld. Het symposium levert 2 kennispunten op voor het constructeursregister.

De CO2-roadmap van het Betonakkoord geeft aan dat de betonsamenstelling en de betonproducent veel invloed hebben, maar bepalend voor CO2-besparing zijn de uitvraag en het ontwerp. Maar liefst 33% van het reductiepotentieel wordt bepaald door de opdrachtgever en de architect/constructeur. Met materiaalreductie door slim ontwerpen kan dus een forse CO2-besparing worden gerealiseerd. Naast de materiaalontwikkelingen in de verduurzaming van beton, is een slim en slank ontwerp dus van groot belang bij het reduceren van de impact van betonconstructies. Uit onderzoek van ETH Zurich blijkt zelfs dat bij het slim en slank ontwerpen van betonconstructies besparingen tot 70% op beton en tot 90% op wapeningsstaal mogelijk zijn, vergeleken met een standaard gewapend betonvloer. Met dit symposium wil de organisatie de mogelijkheden die de ontwerper op dit vlak heeft verkennen, van zeer innovatief naar praktisch toepasbaar.

Symposium Duurzaam door slank ontwerpen in beton

Locatie: maandag 11 maart 2024
Tijd: 12:00 - 18:00 uur
Locatie: Museum Beelden aan Zee, Scheveningen
Kosten: deelname is gratis

Het symposium levert 2 kennispunten op voor het constructeursregister.

De key-note sprekers zijn:

  • Joris Smits – architect/directeur van Ney & Partners
  • Mariana Popescu – assistent professor aan TU Delft
  • Diederik Veenendaal – constructeur/directeur van Summum Engineering
  • Francesco Ranaudo – Vaulted, gepromoveerd op funicular floor bij ETH

Dagvoorzitter Max Hendriks (links), hoogleraar betonconstructies aan de TU Delft en hoofdredacteur Cement zal ons kundig door de dag heen leiden.

Het symposium is voornamelijk bedoeld voor opdrachtgevers, architecten en constructief ontwerpers. De voertaal is Nederlands, een enkele presentatie zal in het Engels gegeven worden. Aan deelname van het symposium zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven voor deelname aan het symposium kan direct op de website van het Cement&Beton Centrum.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren