Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Diep respect

22 mei vindt de jaarlijkse Constructeursdag plaats; dé dag waarop constructeurs elkaar ontmoeten en hun kennis delen. Ook over gemaakte fouten, om anderen hiervoor te behoeden. Lees de nieuwe blog van Johan Galjaard.

Iedereen heeft wel een dag: Moederdag, Vaderdag, Koningsdag (daar moet ik nog steeds aan wennen), de Dag van de Duurzaamheid, de Dag van Respect, de Dag van de Bouw.

Bij ABT vieren we op 7 november zelfs de Constructiedag. Om aandacht en waardering te geven aan onze constructeurs. We trakteren ze met constructief gebak: bokkenpoten. Maar dat is niet de échte datum voor de constructeur. Nee, die enige echte dag is volgende week donderdag 22 mei. Dan wordt de jaarlijkse Constructeursdag georganiseerd. Een dag waarop constructeurs elkaar ontmoeten en van elkaar leren. En zich letterlijk verdiepen in constructies, want de locatie is ook dit jaar weer bijzonder: op 26 meter diepte, in het diepste station van Nederland. Een plaats waar je alleen met groot respect voor de constructeur naar kunt kijken.

Er zijn een aantal vaste onderdelen. De dag begint met de ledenvergadering van VNconstructeurs. En aan het eind van de dag worden de nieuwe registerconstructeurs beëdigd. En daartussen ligt een heel lezingenprogramma, waarin nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied worden getoond, projecten toegelicht en kennis gedeeld. Constructeurs kunnen zo van elkaar leren. Ook van elkaars fouten. Want onder het motto 'nooit meer doen' vertellen ieder jaar een paar gerenommeerde constructeurs openhartig over gemaakte fouten in hun projecten, om anderen hiervoor te behoeden. Ik heb diep respect voor deze ontwerpers. Tot slot wordt aan het eind van de dag de Constructeur van het jaar bekend gemaakt. Welke constructeur wordt door zijn vakgenoten verkozen tot ambassadeur? Hij mag een jaar lang ons prachtige vak uitdragen: het ontwerpen en uitwerken van constructies die er toe doen in onze samenleving. Die een veilige basis vormen voor onze gebouwen en infrastructuur. Voor velen lijkt dit vanzelfsprekend, maar wij zouden daar heel wat meer respect voor moeten hebben.

ir. Johan Galjaard

Voorzitter VNconstructeurs

Verwante berichten

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren