Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

De volgende generatie

Vorige week ontving Johan Galjaard tijdens de jaarlijkse Constructeursdag de titel 'Constructeur van het jaar'. In zijn nieuwe blog vertelt hij met enthousiasme over het constructeursvak en benadrukt hij de belangrijke rol van de volgende generatie.

Afgelopen zondag ben ik met mijn zoon naar een optreden van de Eagles geweest in het Sportpaleis in Antwerpen. Het was een geweldige show. Want ook al zijn de Eagles zestigers, hun optreden was nog net zo dynamisch als pakweg 35 jaar geleden. Ook mijn 17-jarige zoon heeft volop genoten. Hij werd er zelfs op aangesproken: wat goed dat ook de volgende generatie deze muziek weer oppakt!

Het was me de week wel. Drie dagen eerder werd ik op de jaarlijkse Constructeursdag verrast met de uitverkiezing tot Constructeur van het Jaar. Ik ben er nog stil van.

In mijn vorige blog schreef ik er al over, niet wetende dat mij zelf die eer te beurt zou vallen. Uiteraard ben ik dankbaar dat mijn vakgenoten zo hun waardering over mijn werk uitspreken. Maar het doet mij vooral deugd dat de jury mijn inzet voor het vak van constructeur roemde. Dat geeft mij extra energie om enthousiast over constructies te blijven praten en schrijven. Want het maken van een constructief ontwerp is een prachtig vak. Het vertalen van een idee in een haalbaar en maakbaar ontwerp, dat vervolgens ook nog eens gebouwd wordt. Het is verantwoordelijk werk. Er mogen geen wezenlijke fouten in het ontwerp zitten. Maar de voldoening is groot als er weer een prachtig gebouw of infrastructureel ontwerp verrijst. Een bouwwerk, dat alleen dankzij die constructeur veilig tot stand komt.

Dit prachtige vak, dat ik met veel liefde uitdraag, blijft gelukkig nieuwe enthousiaste jongeren trekken. Op de Constructeursdag heb ik er heel wat gezien. Ook YouCon is een bloeiende vereniging. Maar het kan nog beter. Mijn oproep aan alle jongeren is: laat je zien! Doe mee in studiegroepen en commissies, presenteer je werk in lezingen en artikelen. Zorg dat de volgende generatie onze plaats inneemt. Zorg dat de volgende Constructeur van het Jaar jonger is.

ir. Johan Galjaard

Voorzitter VNconstructeurs

Verwante berichten

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren