Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Dick Hordijk vertrekt bij TU Delft

17 januari 2019

Prof. Dick Hordijk, hoogleraar Betonconstructies, neemt per 1 maart 2019 afscheid van de TU Delft. Hij zal zich vanaf die datum volledig richten op zijn werk bij Adviesbureau Hageman.

Hordijk (61) heeft zijn werk bij Adviesbureau Hageman in totaal 17 jaar gecombineerd met een hoogleraarschap, aan respectievelijk de TU Eindhoven en de TU Delft. Hij kiest ervoor zich de laatste jaren van zijn carrière te richten op één functie en hoopt hij hiermee meer tijd te hebben voor zijn familie.

Maatschappelijk belang

Hordijk kijkt terug op een plezierige tijd aan de TU Delft en heeft de samenwerking met de studenten, promovendi en collega’s altijd als zeer prettig ervaren. Hij is trots op hetgeen hij met de groep Betonconstructies in de afgelopen zes jaar heeft bereikt.
Er wordt momenteel hard gezocht naar een opvolger. Hordijk benadrukt het maatschappelijke belang van onderzoek naar en onderwijs over betonconstructies. Hij hoopt dan ook van harte dat de vacature snel zal worden ingevuld. Zelf blijft Hordijk vanuit zijn rol bij Adviesbureau Hageman uiteraard wel actief in de betonwereld. 

Carrière

Prof.dr.ir. Dick Hordijk studeert af in 1985 bij de faculteit Civiele Techniek aan de TU Delft en promoveert daar 6 jaar later. Van 1990 tot 2001 is hij werkzaam bij TNO Bouw. In 2001 begint hij bij Adviesbureau ir. J.G. Hageman B.V., waar hij sinds 2004 directeur/mede-eigenaar is, samen met prof.ir. Simon Wijte. Dit bureau is expert op het gebied van constructieve analyses van nieuwe én bestaande constructies, zowel in de B&U- als de GWW-sector. In 2001 wordt Hordijk aangesteld als deeltijdhoogleraar Bijzondere Betonconstructies aan de TU Eindhoven, als opvolger van prof. Wim Bennenk. Begin 2013 maakt hij de overstap naar de TU Delft, waar hij prof. Joost Walraven opvolgt als hoogleraar Betonconstructies.

Hordijk is in zijn loopbaan onder meer vice-voorzitter van de Betonvereniging, voorzitter van de betonstudievereniging Stufib en is nog steeds hoofdredacteur van Cement. Hij is betrokken geweest bij zeer vele onderzoeken en diverse normatieve activiteiten. Genoemd kunnen onder andere worden de onderwerpen breukmechanica van beton, toepassing van grindvervangende toeslagmaterialen, ankers in beton, kunststofwapening, versterking van betonconstructies met opgelijmde koolstofwapening en betonoverlagingen voor stalen bruggen. Hij heeft als forensic engineer vele bouwfouten en, uit de media bekende, grote schadegevallen geanalyseerd. Met zijn groep bij de TU Delft heeft Hordijk zich gericht op beoordeling van bestaande betonconstructies (bruggen en viaducten), opschalen van nieuwe betonsoorten en monitoring.

Reacties

Lennart Elfgren - Luleå University of Technology, Sweden 26 augustus 2021 23:26

Very good and intereting. I have known Dirk since he was a PhD student working with Fracture Mechnics with Prof Hans-Wolf Reinhardt. He has been very good ever since. I congratulate him and TU Delft for such a long cooperation and I am sure you will keep up a fruitful work together also in his new role.

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren