Kennisplatform over betonconstructies

Concertzaal zweeft 7 m boven begane grond
Akoestiek bepalend voor prestigieuze Koningin Elisabethzaal in hartje Antwerpen
Rudi Roijakkers, Geert Wante

woe 5 september 2018
artikel

Het Elisabeth Center Antwerp is prachtig gelegen aan het Koningin Astridplein -vlak naast het centraal station en ZOO Antwerpen - in het hart van Antwerpen. De locatie is al 120 jaar dé hotspot voor klassieke muziek en is de vaste thuisbasis voor het wereldberoemde Antwerp Symphony Orchestra. Constructieve blikvanger is de nieuwe Koningin Elisabethzaal (foto 1).

1 De Koningin Elisabethzaal is de blikvanger van het Elisabeth Center Antwerp, foto: Jonas Verhulst

De Koningin Elisabethzaal maakt deel uit van een volwaardig congrescentrum met de modernste faciliteiten: het Elisabeth Center Antwerp. In het complex zijn de bestaande historische zalen van de ZOO geïntegreerd (Marmeren Zaal, Wintertuin, Darwin- en Verlatzaal) (fig. 2 en 3). Naast de nieuwe Koningin Elisabethzaal kreeg het congrescentrum er twee grote zalen bij, 550 m² op de begane grond en 450 m² op de eerste verdieping. Het complex heeft een totale oppervlakte van meer dan 25.000 m², 30 breakout-rooms en een capaciteit tot wel 2500 gasten.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren