Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / BREED Integrated Design

BREED Integrated Design

BREED Integrated Design is een constructief ontwerpbureau met de overtuiging dat constructie meer is dan een functioneel onderdeel van het bouwkundige ontwerp. Het kan een belangrijke rol spelen in de ruimtelijke beleving. Constructie kan de ruimte verrijken, schaal aangeven en een esthetische kwaliteit bieden. Op deze wijze is het een ontwerpinstrument en inherent aan de architectonische ruimte. BREED ID wordt graag vroegtijdig actief bij het ontwerpproces betrokken, om constructieve alternatieven aan te reiken om zo samen met de architect en overige ontwerpteamleden op zoek te gaan naar een optimaal resultaat.

Het team van BREED Integrated Design bestaat uit ingenieurs en architecten en werken vanuit Den Haag en Altea (Spanje). Samen werken ze aan spraakmakende projecten in binnen- en buitenland. De projecten zijn van allerlei schaalgroottes; van kunstwerken tot hoogbouw, van villa’s tot apenkooien maar ook utiliteitsbouw en bruggen. Een diversiteit aan bouwmaterialen worden door BREED ID als hoofddraagconstructie ingezet. Hieronder een selectie van projecten waaraan met trots gewerkt is.

Paviljoen van Bahrein

Het paviljoen van Bahrein, World Expo 2015 te Milaan, (i.s.m. architect Anne Holtrop, landschapsarchitect Anouk Vogel en Mario Monotti) is opgebouwd uit 350 unieke, witte, deels gekromde geprefabriceerde betonnen panelen. Uitgangspunt in het ontwerp was een pure verschijning van droog gestapeld beton. Daarnaast diende het ontwerp demontabel te zijn voor hergebruik in Bahrein. Voor de betonsamenstelling is Carrara-marmer als grof en fijn toeslagmateriaal gebruikt. De gewenste witte natuurlijke uitstraling blijft hierdoor altijd behouden. Nadelige bijkomstig-heid was dat het beton een lagere sterkte en E-modulus kreeg, wat in het ontwerp is gecompenseerd. Het was heel technische uitdaging om demontabel, aardbevingsbestendig, herbruikbaar minimalistisch paviljoen te ontwerpen. Het paviljoen is tegenwoordig te bewonderen in Bahrein.

Villa 1

Villa 1 (i.s.m. Powerhouse Company) is een prachtig voorbeeld van een project waarin met dit spanningsvlak wordt gewerkt. Een belangrijk constructief element in deze villa is de open stalen boekenkast die het dak draagt en stabiliseert. Hiervoor is de boekenkast uitgevoerd als een vierendeelligger. Het dak, met grote overstekken, lijkt hierdoor grotendeels te zweven. Niet de dichte kopgevel, maar de boekenkast, keuken en de overige vaste meubelstukken doen het werk.

TIJ

TIJ (i.sm. RO&AD, RAU en Geometria) is een vogelobservatorium in de vorm van een ei. Het ei is parametrisch ontworpen om uiteindelijk een goede balans te vinden tussen architectonische wensen en constructieve eisen. De constructie wordt gevormd door een Zollinger systeem. Hierdoor kunnen met hout grote, dubbel gekromde overspanningen gemaakt worden. Het Zollinger systeem is een oude constructietechniek die door digitalisering en automatisering weer toegepast kan worden. Door zijn volledige remontabiliteit, modulariteit en materialisering voldoet het aan alle uitgangspunten voor een duurzaam bouwwerk met circulaire potentie.

We zijn een klein bureau met zeer uitdagende projecten. Indien je het leuk vindt om je verder te ontwikkelen als allround constructeur / integraal constructief ontwerper, kom dan eens kennis maken! Daarnaast zijn we zoekende naar senior coördinator tekenwerk ter versterking van ons team. We zijn te bereiken via info@breedid.nl en 070-7852944.

content

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren