Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Bijzondere kolommen voor onderzoeksgebouw VU Amsterdam

De jonge constructeur Jasper Borst - 4 juli 2023

In deze rubriek maken we kennis met Jasper Borst. Hij deelt zijn ervaring als jonge constructeur bij SWINN, onder meer bij een van zijn eerste projecten, het nieuwe onderzoeksgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de engineeringscoördinatie.

Over ing. Jasper Borst

Leeftijd: 31 jaar
Opleiding: HBO Civiele Techniek en HTI Beton en Staal
Werkgever: SWINN
Functie: constructeur
Werkzaam in functie sinds: 2020
Baan gekregen door: doorgroeien
Belangrijk in ontwikkeling: mijn collega’s, die de tijd nemen om mijn vragen te beantwoorden
Eerste grote project: Vrije Universiteit Amsterdam
Rol bij eerste project: constructeur

Mijn mening

Heeft je werk voldaan aan de verwachtingen die je had toen je eraan begon?

Mijn carrière begon als modelleur bij SWINN. Daarnaast ben ik in de weekenden HTI-constructeursopleidingen gaan volgen. Het modelleren en uitwerken van detailleringen, en het deel uitmaken van het constructieve proces gaven mij van tevoren al een goed beeld wat het werk als constructeur inhoudt. De rol als modelleur had ik mij in die jaren eigen gemaakt en kon ik met succes vervullen. Echter de stap naar de dynamische constructeursrol was nog wel een uitdaging, met enkel de kennis die ik had van de opleiding en ervaring. De theoretische opleidingen sluiten namelijk niet zo nauw aan op het dynamische vak van een constructeur in de praktijk. De hulp van meer ervaren collega’s heeft mij erg geholpen om invulling te geven aan deze rol. De constante ontwikkeling van het vak en de uitdaging dat constructie en proces zo van elkaar verschillen, geven een interessante dynamiek aan het werk die ervoor zorgt dat ik mij er met enthousiasme voor kan blijven inzetten.

Zou je jezelf liever als specialist of allrounder willen doorontwikkelen?

Het krachtenspel in een gebouw en de samenwerking tussen alle elementen, dat is wat het vak van constructeur voor mij zo intrigerend maakt. Een integraal ontwerp maken, waarin alle disciplines met elkaar akkoord kunnen gaan en in goed overleg elkaar kunnen ondersteunen. Hiervoor zou ik me graag willen ontwikkelen als een allrounder en zodat ik mijn constructieve kennis kan toepassen bij elk soort project. Het ontwikkelen van een brede blik, waarbij ik meerdere facetten van een project in het vizier kan houden zonder zicht te verliezen op de detaillering, is hiervoor dan ook een persoonlijk doel. Dat ondersteunt ook de steeds belangrijker wordende rol van de coördinerende constructeur, die ook zeer brede kennis moet bezitten. Het heeft daarom ook mijn voorkeur om aan meerdere en verschillende soorten projecten te kunnen werken.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Onderzoeksgebouw Vrije Universiteit Amsterdam (bron: cepezed)
x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren