Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Balkons appartementencomplex bezweken

3 september 2021

In de vroege ochtend van 2 september zijn in een woongebouw in Oudenbosch twee balkons naar beneden gekomen. Er is niemand gewond geraakt, wel zijn uit voorzorg 32 appartementen ontruimd. Over de oorzaken is nog niets bekend.

Hoewel er al flink wordt gespeculeerd, is niet duidelijk wat de oorzaak was van het voorval. Wel wordt aangenomen dat het bovenste balkon eerst is bezweken en dat die in zijn val het balkon eronder heeft meegenomen.

Problemen met balkons en galerijvloeren zijn niet nieuw. In januari 2016 werd al een onderzoeksplicht ingesteld voor woongebouwen uit de periode van vóór 1975 met uitkragende galerijen en/of balkonvloeren. Dat naar aanleiding van het bezwijken van een uitkragende galerijvloer van de Antillenflat in Leeuwarden. Sindsdien zijn veel van dergelijke constructies onderzocht en versterkt.

Opmerkelijk genoeg is in Cement net een artikel verschenen over deze problematiek. Of het bij de balkons in Oudenbosch om een vergelijkbaar probleem gaat, is niet duidelijk. Het onderzoek van destijds, waaruit de onderzoeksplicht volgde, betrof flatgebouwen van vóór 1975. Het gebouw in Oudenbosch dateert uit 1986.

10 jaar na instorten galerijvloer Antillenflat

Lees het artikel 10 jaar na instorten galerijvloer Antillenflat uit juli 2021 en geschreven door Nebest.

Reacties

Plaats waar een van de twee balkon is bezweken (foto Nebest)
Plaats waar een van de twee balkon is bezweken (foto Nebest)
Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren