Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Blogs

Alleen het beste goed genoeg?

Blog Tim Pessel, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs - 22 december 2022

De mooiste, de meest complexe en de hoogste projecten, wie wil dat nou niet? Wie zit er te wachten op een dertien-in-een-dozijn-project? Ik vraag me af: worden we nu echt gelukkiger van al dat moois of is de drang naar de ultieme perfectie ook het constructeursvak binnengedrongen?

Ik ben opgevoed met het idee dat je geluk in jezelf moet zoeken en daar ben ik mijn ouders tot op de dag van vandaag dankbaar voor. In mijn jeugd waren er nog geen influencers die deden voorkomen dat niets te gek is en dat het lijkt alsof de wereld aan eenieders voeten ligt. Ik kom uit de tijd dat er vooral gezegd werd dat normaal doen al gek genoeg was en dat het gras bij de buren altijd groener lijkt.

De laatste paar jaar merk ik dat er collega-constructeurs van baan wisselen omdat het tijd is voor wat anders, zonder daarbij aan te kunnen geven wat dit dan precies inhoudt. Er heerst blijkbaar een angst om 40 jaar lang hetzelfde te doen, want misschien mis je dan wel iets. Laatst hadden we een jubilarissendag en daar werden alle medewerkers die 25, 40 of zelfs 45 jaar in dienst waren in het zonnetje gezet. Dat is iets om verschrikkelijk trots op te zijn en is absoluut niet iets om je voor te schamen.

Voel je bevoorrecht met wat je hebt, ook al is dat een dertien-in-een-dozijn-project

Er heerst momenteel een oorlog, onze markt is snel aan het veranderen en de hoeveelheid en complexiteit van het werk zal de aankomende periode waarschijnlijk niet meer zo vanzelfsprekend zijn als de jaren hiervoor. Wees blij en voel je bevoorrecht met wat je hebt, ook al is dat een dertien-in-een-dozijn-project. Durf ook kritisch te zijn op jezelf en stel jezelf af en toe de vraag: is echt alleen het beste goed genoeg?

Reacties

Coen van der Vliet - ARCADIS Nederland BV 28 december 2022 15:06

Helemaal mee eens, Tim! Je blog herinnert me aan een teamleider, die placht te zeggen: 'Hier ga je niet weg omdat je het wel gezien hebt. Mocht dat zo lijken, dan heb je niet goed genoeg gekeken.' Er is altijd iets moois te maken van een klus; juist het kleine werk met een strak budget kan een mooie uitdaging zijn. Mensen die 25 jaar of langer blijven, zijn van enorm veel waarde voor het bedrijf. Ik lees in je blog dan ook een oproep naar de werkgever: bied je mensen een werkomgeving waar ze graag willen blijven.

Cees Den Dunnen - ADS-ERTNER 25 december 2022 21:41

Ook in een dertien in een dozijn projecten zitten uitdagingen. Juist trots zijn op het bedrijf die de potentie heeft om werknemers te laten blijven heeft niet alleen met het werk aanbod te maken maar met de gehele organisatie. Blijkbaar zit dat bij jullie goed in elkaar...

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren