Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Afzinken tweede tunneldeel Maasdeltatunnel opnieuw uitgesteld

28 september 2023

Het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel wordt uitgesteld. Een onderdeel van het afzinksysteem blijkt niet aan de eisen de voldoen. De operatie, die op 8 oktober zou plaatsvinden, is daarom voorlopig van de baan. Dat heeft Rijkswaterstaat dinsdag 27 september bekendgemaakt.

Het is niet het eerste probleem waar Rijkswaterstaat en de bouwcombinatie van het project tegenaan lopen. Toen in april voor het eerst werd geprobeerd om het tunneldeel af te zinken, brak een kabel en klapte het tunneldeel tegen een kade, met schade en een maandenlange reparatie tot gevolg.

Een van de maatregelen die de bouwers namen om te zorgen dat het tijdens de tweede poging op 8 oktober wél zou lukken, was een verzwaring van het afzinksysteem. Dit systeem werd in de afgelopen dagen getest, maar nu blijkt dat een van de geleverde onderdelen niet aan de eisen voldoet. “Dit moet eerst worden aangepast en dat kost tijd. Aangezien een veilige en succesvolle afzinkoperatie voorop staat, is daarom besloten om het afzinken uit te stellen”, aldus de beheerder.

Nieuwe datum onbekend

Bij het vaststellen van de datum voor de aanstaande operatie zijn eerder twee reservemomenten afgesproken: 21 en 22 oktober en 6 en 7 november. “Er wordt hard gewerkt om één van deze momenten te halen”, zegt Rijkswaterstaat. “Zodra meer bekend is, wordt hierover gecommuniceerd.”

Reparatie voltooid

Nadat het tunneldeel in april tegen een kade klapte, ging de betonnen constructie naar het droogdok van Damen Verolme Rotterdam om gerepareerd te worden. Eerder deze week liet Rijkswaterstaat weten dat het herstel is voltooid. Het tunneldeel, dat de beheerder ‘Isabella’ noemt, werd op donderdag 21 september uit het dok gevaren en geparkeerd in de werkhaven voor de volgende afzinkpoging.

Bron: Infrasite.com

Meer lezen

Over het ontwerp van de Maasdeltatunnel verscheen eerder in Cement het artikel ´Beperking hinder bepaalt ontwerp Maasdeltatunnel´.
In Betoniek verscheen het artikel ´Hinder bouw Maasdeltatunnel beperkt´.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren