Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Aarde, lucht, water en vuur -en- wéér een nieuwe Cement

Hoofdredactioneel Cement 2023/6 Max Hendriks - 12 oktober 2023

Aarde. In 2012 verwoestte een aardbeving de kathedraal in het centrum van het Calabrische dorp Mormanno. Een prijsvraag volgde, uitgeschreven door de Italiaanse bisschoppenconferentie. In dit nummer toont Beton in Beeld het resultaat: een prachtig glooiende betonnen constructie. Lucht en klimaatverandering. Klaas van Breugel sluit zijn tweeluik over de invloed van klimaatverandering op de levensduur van infrastructuur af. Levensduurverlenging bespaart kosten. Water. In dit nummer sluiten we een andere mooie reeks af, met het vierde en laatste artikel over de Nieuwe Sluis Terneuzen. Vuur. In haar korte bestaan hebben we al veel constructieve feedback gekregen over onze nieuwe rubriek Normbesef. In het derde artikel van deze reeks wordt ingegaan op een praktische uitwerking van ontwerprichtlijnen voor brandwerendheid.

Voor alle duidelijkheid, ik heb weinig (lees: niets) met bovenstaande elementen uit de astrologie. Waar ik wél veel (lees: gigantisch veel) waardering voor heb is de, op het oog, geoliede productie van Cement-nummers, op papier én online. Een mooie gelegenheid om in deze 75ste jaargang Hanneke Schaap, contentmanager van Cement, aan het woord te laten: “Mijn eerste nummer was Cement 2013/2. En na 84 nummers is de eindsprint naar de drukdatum voor elke editie nog steeds spannend en is de verschijning van elk blad weer een kleine overwinning. In al die jaren bij Cement heb ik het medialandschap enorm zien veranderen. We gingen van alleen een papieren magazine en pdf’s op de website, naar een volwaardig online kennisplatform met steeds meer nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Ook social media ging een rol spelen, wat het platform nog interactiever maakt.” Beton doet Hannekes hart sneller kloppen.

En wéér ligt er een nieuwe Cement op uw (digitale) deurmat. Veel leesplezier!

Lees alle artikelen van deze editie of bekijk het hele nummer.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren