Kennisplatform over betonconstructies

28-urige betonstort voor Zalmhaventoren

do 23 mei 2019

Voor de fundering van de Zalmhaventoren in Rotterdam is donderdag 16 en vrijdag 17 mei gedurende 28 uur onafgebroken beton gestort. In totaal waren 400 ritten met truckmixers nodig om 3600 m3 beton aan te voeren. De Zalmhaventoren wordt met 215 m het hoogste gebouw van de Benelux.

Een onafgebroken stoet betonmixers trok door Rotterdam naar het Scheepvaartkwartier voor het storten van de fundering van de Zalmhaventoren. Dat storten mag niet worden onderbroken omdat het beton gelijkmatig moet verharden. Belangstellenden konden het spektakel vanaf een tribune bekijken. De fundering bestaat uit een vlak van 38 x 38 m en is 2,5 m diep.

Als de fundering is gelegd en de eerste verdiepingen staan, gaat de bouw verdieping voor verdieping verder met behulp van een hijsloods. De bouw van de nieuwe woontoren in de gedempte Zalmhaven is in handen van BAM en zal in totaal drie jaar duren. Eind oktober 2018 werd gestart met het heien van de eerste palen. Het gebouw komt te rusten op 167 palen van 66 m lang. Ze reiken tot in de tweede zandlaag onder de grond. Dat is nodig om ook de stabiliteit van de omliggende panden, met palen tot in de eerste zandlaag, niet in gevaar te brengen. In totaal worden in de Zalmhaventoren 256 appartementen en een panoramaterras gerealiseerd.

Bron beeld: www.dezalmhaven.com

Meer lezen

Wil je meer weten over het project Zalmhaventoren Rotterdam? Lees ook deze eerder gepubliceerde content op Cementonline:
- 66 m lange palen voor Zalmhaventoren
Bouw Zalmhaventoren - hoogste toren van Benelux - gestart
Hoogste gebouw in Nederland stap dichterbij
Nieuw icoon voor skyline Rotterdam

Hoogtepunt voor binnenstedelijke woningbouw

In Cement 2019/5, het themanummer over hoogbouw, volgt ook een artikel over het ontwerp en de uitvoering van de Zalmhaventoren.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren