Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Artikelen

Zie digitalisering niet als dreiging, maar als een kans voor groei

De jonge constructeur Jeffrey van Hulst - 19 maart 2024

In deze rubriek maken we kennis met Jeffrey van Hulst. Hij vertelt over zijn keuze voor het constructeursvak, de digitalisering van zijn vak en zijn ervaringen bij zijn eerste project bij Zonneveld Ingenieurs, Imagine Rotterdam.

ir. Jeffrey van Hulst

Leeftijd: 27 jaar
Opleiding: Structural Engineering TU Delft
Afstudeerproject: Reliability Assessment of Steel Structural Elements in Wind Excited Buildings
Werkgever: Zonneveld ingenieurs
Functie: Constructeur
Werkzaam sinds: Oktober 2021
Baan gekregen door: Open sollicitatie
Belangrijk in ontwikkeling: Altijd leergierig blijven en open staan voor nieuwe ontwikkelingen
Eerste project: Imagine Rotterdam
Rol bij eerste project: Constructeur

Mijn visie

Wie of wat heeft je overtuigd constructeur te worden?

Mijn passie voor imposante constructies, en in het bijzonder voor gebouwen, ontstond in mijn jeugd in de buurt van Rotterdam, bekend om haar hoogbouw. Eerst dacht ik architect te willen worden, maar naarmate ik ouder werd ging de complexiteit van wiskunde en natuurkunde mij meer interesseren. Uiteindelijk koos ik het pad van ingenieur. Desondanks probeer ik als constructeur constructies te benaderen met de esthetische blik van een architect, op zoek naar de perfecte balans tussen vorm en functie. Terugkijkend naar mijn jongere ik en de verwachtingen die ik destijds had van dit vakgebied, ben ik zeer tevreden met het werk dat ik mag uitvoeren.

Hoe ontwikkel jij je in je vak?

Na het afronden van de master Structural Engineering aan de TU Delft had ik veel energie om mijn verworven kennis in de praktijk te brengen. Mijn afstudeerwerk bij TNO was gevuld met een leuk onderzoek, maar het idee om aan tastbare projecten te werken die decennialang impact hebben, sprak mij meer aan.

Het werd mij snel duidelijk dat mijn universitaire opleiding slechts een basis had gelegd; de echte leercurve begon pas na mijn afstuderen. Die eerste jaren van je carrière, waarin je gereedschapskist vol inhoudelijke kennis en praktijkervaring steeds groter wordt, zijn een enorm leuk en leerzaam proces. Ik probeer hierbij flexibel te blijven, mijzelf te verdiepen in nieuwe technologieën en steeds mijn vaardigheden als constructeur uit te breiden. Mijn professionele groei probeer ik ook te verrijken door o.a. het lezen van boeken over financiën en management. Hiermee probeer ik uiteindelijk een completere ingenieur te worden in meerdere aspecten.

Als jonge constructeur zie ik digitale trends niet als dreiging, maar als een kans voor groei

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

x Met het invullen van dit formulier geef je Cement en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over zijn producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren