Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

YouCon en Arup organiseren 16 maart masterclass De digitale constructeur van de toekomst

21 februari 2023

Ben jij benieuwd naar jouw rol als constructeur in de digitale toekomst? Wil jij je vaardigheden in parametrisch ontwerpen verder ontwikkelen? En denk jij het beste ontwerp te kunnen maken tijdens een interessante en uitdagende ontwerpopgave? Meld je dan aan voor de masterclass 'De digitale constructeur van de toekomst en de proef op de som, het optimum of een ontwerp?' die YouCon in samenwerking met Arup organiseert op donderdagavond 16 maart.

Wat kun je verwachten?
Mathew Vola (directeur bij Arup en constructeur van het jaar 2021) gaat in op de toekomstige rol van de constructeur en het verschil tussen automatiseren, optimaliseren en ontwerpen. Onder begeleiding van o.a. Rick Titulaer (constructeur/parametrisch ontwerper en runner-up talent van het jaar 2021) maak je als deelnemer drie opgaven: het automatiseren van een constructieve berekening, het optimaliseren van de constructie én het ontwerpen van de constructie.

In de ontwerpopgave wordt gebruik gemaakt van de kracht van digitale middelen (Grasshopper + Karamba3D). Er wordt rekening gehouden met verschillende niveaus:
a. Basis: parametrisch opzetten van de geometrie;
b. Intermediate: parametrisch opzetten van de geometrie, het doorrekenen van de constructie en het uitvoeren van een optimalisatie;
c. Advanced: parametrisch opzetten van de geometrie, het doorrekenen van de constructie, het uitvoeren van een optimalisatie, onderzoek van varianten met verschillende KPI’s.
De case voor de opgave is Elements in Amsterdam. Hoe ziet jouw ontwerp eruit? Waarom kom jij op dezelfde of een andere constructie uit?

De avond wordt afgesloten met een beschouwing van de ontwerpen en een discussie over de toekomst van de constructeur.

Locatie
Arup Social Space
Naritaweg 118, 3e verdieping
1043 CA Amsterdam

Programma
17.30 – 18.00 Inloop met een hapje eten
18.00 – 18.30 Inleidende presentatie Mathew Vola over de toekomstige rol van de constructeur
18.30 – 20.30 Ontwerpopgaven
20.30 – 21.00 Nabeschouwing en afsluiting

Voorbereiding
1. Basiskennis van Grasshopper is een pre voor deze masterclass. Wees niet getreurd; deelnemers worden verwezen naar tutorials ter voorbereiding.
2. Meenemen eigen (werk)laptop met installatie van Grasshopper. De deelnemers worden via Arup voorzien van een Karamba-licentie, internetverbinding en een beeldscherm.

Verdere praktische informatie volgt na inschrijving.

Inschrijven
Aanmelden voor dit event is gratis voor leden van YouCon, de verenging van en voor jonge constructeurs. Voor meer informatie en inschrijven, ga naar www.youcon.nu.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren