Log in
inloggen bij Cement
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Alle kennis / Nieuws

Willem-Alexander opent internationale Duurzaam Bouwen conferentie

3 juni 2009

Met een toespraak opent kroonprins Willem-Alexander op dinsdag 16 juni de internationale conferentie SASBE 2009 over duurzaam en slim bouwen aan de TU Delft. De nadruk bij SASBE 2009 ligt op de gevolgen van klimaatverandering voor de gebouwde omgeving.

Met het oog op de dreigende klimaatverandering is duurzaam en slim bouwen van het grootste belang. Klimaatverandering kan immers grote gevolgen hebben voor de gebouwde omgeving. Zo moet men in natte gebieden nog meer inspelen op een stijgende zeespiegel.Maar ook los van mogelijke klimaatveranderingen is duurzaam bouwen een must. Hulpbronnen worden immers steeds schaarser en ook het energieverbruik (en de CO2-uitstoot) van gebouwen zal omlaag moeten.

Ockels en het bedrijfsleven

SASBE (Smart and Sustainable Built Environments) is in eerste instantie gericht op wetenschappers, maar is ook voor bedrijven en beleidsmakers interessant. Zo ligt op woensdag 17 juni de nadruk op de rol die bedrijven (kunnen) spelen bij duurzaam bouwen. Deze ?Sustainable Industry Day? biedt partijen buiten de wetenschappelijke wereld de gelegenheid om hun plannen en visies op dit gebied te presenteren en daarover, ook met wetenschappers, in gesprek te treden.Een van de keynote speakers op de Sustainable Industry Day is Wubbo Ockels, hoogleraar duurzame technologie aan de TU Delft. Michael Braungart (Cradle to Cradle) en Sir David King, voormalig adviseur van Tony Blair op klimaatgebied geven dan ook een presentatie.

Smart Technology

SASBE is een van de grootste conferenties ter wereld op dit gebied en wordt georganiseerd door de CIB (International Council for Research and Innovation in Building and Construction). De TU Delft is dit keer gastheer en mede-organisator.Thema?s op SASBE 2009 zijn, naast klimaatverandering, onder meer ?smart technology?, duurzaam bouwen in ontwikkelingslanden en transformatie van gebouwen.

SASBE 2009 vindt plaats van maandag 15 juni t/m vrijdag 19 juni 2009 aan de TU Delft.

Voor meer informatie: http://www.sasbe2009.com.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.
Duurzaam door slank ontwerpen in beton: Waar liggen de kansen?
Ontdek het 11 maart tijdens het symposium over ontwerpoptimalisatie. Deelname is gratis!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren